Οικονομία

ΕΦΚΑ: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα – Ποιοι πάνε στο ταμείο

ΕΦΚΑ: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα – Ποιοι πάνε στο ταμείο
ΕΦΚΑ: Τακτικές πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων 2,4 δισ. αναμένονται το προσεχές δεκαπενθήμερο.

ΕΦΚΑ: Μπαράζ πληρωμών από σήμερα και για το επόμενο δεκαπενθήμερο για εκατομμύρια πολίτες. Συνολικά καταβάλλονται πάνω από 2,4 δισ. ευρώ σε τακτικές πληρωµές συντάξεων και επιδοµάτων σε περίπου τρία εκατοµµύρια δικαιούχους. Οι παροχές αφορούν είτε τον Ιούνιο είτε τον Ιούλιο, ενώ από σήμερα ξεκινά και το σύστημα πληρωμών το οποίο αναμέται για τους 16.500 «εγκλωβισμένους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ που έχουν να… δουν σύνταξη 18 μήνες.

Αναλυτικά οι επικείμενες πληρωμές έχουν ως εξής

Δευτέρα 24 Ιουνίου

  • Το επίδοµα στέγασης Ιουνίου σε όλους τους δικαιούχους ενοικιαστές που υπέβαλαν αίτηση και αυτή εγκρίθηκε έως 31 Μαΐου 2019. Συνολικά θα καταβληθούν 31,73 εκατοµµύρια σε 255.188 νοικοκυριά (650.000 άτοµα). Τρίτη 25 Ιουνίου
  • Οι συντάξεις Ιουλίου των αγροτών (πρ. ΟΓΑ), των ελεύθερων επαγγελµατιών (πρ. ΟΑΕΕ) και των αυτοαπασχολούµενων (πρ. ΕΤΑΑ). Συνολικά καταβάλλονται 600.000 συντάξεις αγροτών, 346.000 συντάξεις ελεύθερων επαγγελµατιών και 75.000 συντάξεις αυτοαπασχολούµενων. Σύµφωνα µε πρόσφατη νοµοθετική ρύθµιση, ορίστηκε πως οι µη µισθωτοί συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ θα λαµβάνουν πλέον τη σύνταξή τους την τέταρτη τελευταία εργάσιµη ηµέρα του προηγούµενου µήνα (εδώ οι ημερομηνίες για όλες τις συντάξεις).
  • Οι συντάξεις και τα επιδόµατα Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ. Από τον τρέχοντα µήνα και στο εξής οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιµη ηµέρα του προηγούµενου µήνα, καθώς η ηµεροµηνία πληρωµών ακολουθεί την ηµεροµηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών.+

Αύριο θα καταβληθούν 11,28 εκατοµµύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους

  • Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόµατα Ιουνίου. Υπενθυµίζεται πως τα προνοιακά επιδόµατα καταβάλλονται πλέον σε µηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ηµέρα και σε σταθερή ηµεροµηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου µήνα. Αναλυτικά θα καταβληθούν συνολικά 63,2 εκατοµµύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους.

Πέµπτη 27 Ιουνίου

  • Οι συντάξεις Ιουλίου των µισθωτών του ΕΦΚΑ, δηλαδή των πρώην ασφαλισµένων σε Δηµόσιο και ΙΚΑ, όπως επίσης και των υπόλοιπων Ταµείων του υπουργείου Εργασίας, του ΝΑΤ, αλλά και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάµεων, Σωµάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώµατος. Ειδικότερα πληρώνονται 465.000 συντάξεις δηµοσίων υπαλλήλων, 1,25 εκατοµµύρια συντάξεις πρώην ΙΚΑ κ.ά.

Παρασκευή 28 Ιουνίου

  • Το Κοινωνικό Εισόδηµα Αλληλεγγύης σε όλους τους δικαιούχους µε αιτήσεις εγκεκριµένες έως 30 Μαΐου. Τον περασµένο µήνα είχαν καταβληθεί 52,2 εκατ. σε περίπου 255.000 δικαιούχους.

Τρίτη 2 Ιουλίου

  • Οι επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑΕΠ σε όλους τους συνταξιούχους – δικαιούχους µισθωτούς και µη µισθωτούς. Συνολικά καταβάλλονται 1,22 εκατοµµύρια επικουρικές. Στις 2 Ιουλίου αναµένεται να καταβληθούν από το ΕΤΕΑΕΠ και οι πρώτες επανυπολογισµένες επικουρικές συντάξεις στους εγκλωβισµένους του ΛΕΠΕΤΕ µαζί µε τα αναδροµικά.
  • Οι συνταξιούχοι θα λάβουν 7 επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εισπράξουν αναδροµικά τις νέες παροχές για την περίοδο 1/1/2019 έως 31/7/2019. Σύµφωνα µε εγκύκλιο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ορίζεται πως η 2α Ιουλίου είναι η ηµεροµηνία «καταβολής των παροχών στους δικαιούχους για το χρονικό διάστηµα από Ιανουάριο µέχρι και Ιούλιο 2019». Για να καταστεί αυτό εφικτό, πρέπει να κοινοποιηθεί από το ΛΕΠΕΤΕ στο ΕΤΕΑΕΠ αρχείο µε τις επανυπολογισθείσες συντάξεις προς ενηµέρωση και έλεγχο. Ο µαθηµατικός τύπος καταλήγει σε µια νέα επικουρική σύνταξη, η οποία κινείται για όλους περίπου στο 60% της παλιάς επικουρικής.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments