Αθλητισμός

Giannis Antetokounmpo: Προκαλεί ο πρόεδρος των Ράπτορς – “Ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας αλλά Νιγηριανός”

Giannis Antetokounmpo: Προκαλεί ο πρόεδρος των Ράπτορς – “Ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας αλλά Νιγηριανός”
Giannis Antetokounmpo: Ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, δήλωσε πως ο "Greek Freak" είναι Νιγηριανός και όχι Έλληνας

Giannis Antetokounmpo: Οι Τορόντο Ράπτορς κατέκτησαν φέτος το πρωτάθλημα του NBA για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Σημαντικός παράγοντας στην κατάκτηση του τίτλου και στο χτίσιμο της εξαιρετικής ομάδας του Τορόντο είναι  ο πρόεδρος, ο Μασάι Ουτζίρι. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ο Ουτζίρι αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του τίτλου του MVP του ΝΒΑ από τον Έλληνα μπασκετμπολίστα.

Με αφορμή ερώτηση για τους παίκτες με καταγωγή από την Αφρική που διαπρέπουν, ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς έδωσε μία άκρως προσβλητική απάντηση. “Με συγχωρείτε, αλλά ο Γιάννης δεν είναι Έλληνας. Ο Γιάννης είναι Νιγηριανός“, δήλωσε ο Μασάι Ουτζίρι, όπως αναφέρει στο twitter ο Μπλέικ Μέρφι, ο οποίος είναι ρεπόρτερ των Τορόντο Ράπτορς.

Μεγαλύτερη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουτζίρι, έχει σχεδόν παρόμοια ιστορία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο 49χρονος παράγοντας των Ράπτορς, γεννήθηκε στην Αγγλία από Νιγηριανούς γονείς, όπως Νιγηριανοί είναι και οι γονείς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος, όμως, έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και στην Ελλάδα.

Giannis Antetokounmpo: Δεν τον σεβάστηκαν οι Χιούστον Ρόκετς

Μπορεί όλοι να έσταζαν μέλι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την κατάκτηση του βραβείου του MVP στο NBA, όμως οι Χιούστον Ρόκετς είχαν άλλη άποψη. Η ομάδα του Τζέιμς Χάρντεν, μπορεί να συνεχάρη τον Giannis, αλλά δεν τον σεβάστηκε, καθώς με ανάρτηση στο twitter γνωστοποίησε ότι διαφωνεί με το αποτέλεσμα, παρότι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας συγκέντρωσε σχεδόν το τριπλάσιο ποσοστό από τον Χάρντεν.

Στην ανάρτηση που έκαναν οι Χιούστον Ρόκετς άρχισαν να παραθέτουν τα στατιστικά του παίκτης τους, Τζέιμς Χάρντεν τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι αναμφίβολα από τις μεγαλύτερες μορφές των τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία με το μεγάλο επίτευγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος άξιζε το βραβείο του MVP του ΝΒΑ 100%.

Το tweet των Χιούστον Ρόκετς:

«Συγχαρητήρια στον νέο MVP, αλλά με όλο τον σεβασμό διαφωνούμε. Ο Τζέιμς Χάρντεν:

  • Τελείωσε στις 2 πρώτες θέσεις στην ψηφοφορία για τον MVP τις 4 από τις τελευταίες 5 σεζόν
  • Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε τουλάχιστον 35 πόντους και 7 ασίστ μέσο όρο σε μία σεζόν.
  • Σκόραρε +40 πόντους 28 φορές μέσα στην σεζόν, +50 πόντους 9 φορές και +60 πόντους δύο φορές.
  • Σκόραρε +30 πόντους σε 32 συνεχόμενα παιχνίδια, δεύτερο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της λίγκας.
  • Σε ένα διάστημα 40 αγώνων ο Χάρντεν είχε 40.1 πόντους, 7.1 ασίστ, 7.1 ριμπάουντ και 2.2 κλεψίματα μέσο όρο. Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σερί με +40 πόντους στην ιστορία του ΝΒΑ!
  • Ξεπέρασε το ρεκόρ καριέρας του στα εύστοχα τρίποντα στον 53ο αγώνα της σεζόν, ολοκληρώνοντας τελικά την χρονιά με 378, δεύτερη καλύτερη επίδοση στη λίγκα.
  • Από το 2014/15 κι έπειτα ο Χάρντεν έχει 30.4 πόντους, 8.4 ασίστ, 6.4 ριμπάουντ και 1.8 κλεψίματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments