Αθλητισμός

Μεταγραφές 2019: Τα ξένα Μέσα εμπλέκουν συνεχώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Μεταγραφές 2019: Τα ξένα Μέσα εμπλέκουν συνεχώς ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
Μεταγραφές 2019: Ουκ ολίγες φορές το φετινό καλοκαίρι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν βρεθεί σε μεταγραφικές «μάχες», σύμφωνα με τα ξένα Μέσα.

Μεταγραφές 2019: Καθ’όλη τη διάρκεια του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού, τα ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη έφεραν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντιμέτωπους σε αρκετές περιπτώσεις παικτών. Οι περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι έχουν ακουστεί και για τις δύο ομάδες δεν είναι λίγες. Από τον Ρέγες και τον Σκρτελ μέχρι τον Τρεμέλ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» και οι «ερυθρόλευκοι» φέρονται να έχουν βρεθεί αντίπαλοι και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ωστόσο, σύμφωνα με το «paok24.com», ο στόχος ουσιαστικά είναι να ανεβεί η χρηματιστηριακή αξία του εκάστοτε παίκτη. Μάλιστα, το εν λόγω Μέσο, φέρνει ως παράδειγμα την περίπτωση του Σκρτελ. Ο Σλοβάκος δεν βρισκόταν στη λίστα του ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ολυμπιακός που εξέταζε την περίπτωση του, τον είδε να καταλήγει στην Μπασακσεχίρ από την Φενέρμπαχτσε.

Πάντως, από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, οι μετοχές του «Δικεφάλου του Βορρά» στο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο έχουν ανεβεί αρκετά κι έτσι ουσιαστικά μπορεί να δώσει συμβόλαια δεύτερης «ταχύτητας» στην Ευρώπη. Πράγμα, που τον έχει κάνει ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στις τάξεις των μάνατζερ όσο και σε ομάδες που θέλουν να πουλήσουν τους παίκτες τους. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο ΠΑΟΚ κατά το παρελθόν είχε καταφέρει να κερδίσει τη Σεβίλλη στις μεταγραφικές υποθέσεις των Νάτχο και Νομπόα, ενώ εσχάτως πήρε παίκτη από την Άρσεναλ με αγορά (Ακπόμ) και νίκησε την Τζένοα στη «μάχη» για τον Κάρολ Σφιντέρσκι.

«Η κόντρα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι γνωστή στην Ευρώπη»

Παράλληλα, οι μάνατζερ σε ολόκληρη την Ευρώπη γνωρίζουν τη μεγάλη κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με το «paok24.com». Άλλωστε, δεν είναι μακρινή η εικόνα του Ρικάρντο Κόστα να περιμένει στο «Ελ. Βενιζέλος» την τελική πρόταση και των δύο ομάδων για να δει σε ποια θα αγωνιστεί τελικά. Πρόσφατη είναι και η περίπτωση του Μιχάι από τον Παναιτωλικό που βρισκόταν στη λίστα του Ολυμπιακού, αλλά και του Μελιόπουλου, που αρκετοί θεωρούσαν πως θα κατέληγε στον Πειραιά. Έτσι δημιουργώντας την υπάρχουσα συνθήκη σε ένα παίκτη που μπορεί να αγωνίζεται στο Βέλγιο, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Τουρκία ή και την Ισπανία, όπως έγινε πρόσφατα, έρχονται δύο αποτελέσματα.

Από την αρχή εφόσον μια ή και οι δύο ελληνικές ομάδες ενδιαφέρονται για τον παίκτη, η ομάδα ανεβάζει αισθητά την τιμή αγοράς του, ενώ πολύ περισσότερο αυξάνεται η προμήθεια του ατζέντη, αν και στην περίπτωση του Ολυμπιακού που κάθε χρόνο συνεργάζεται σχεδόν κατά αποκλειστικότητα με έναν ατζέντη τα ποσά είναι δεδομένα. Στην περίπτωση πάντως που ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός ενδιαφέρονται για τον παίκτη, τότε η διαρροή για το δήθεν ενδιαφέρον είναι ξεκάθαρα ένας μοχλός πίεσης, είτε για την ανανέωση του συμβολαίου, είτε για ένα μεγαλύτερο ποσό για την μεταγραφή του.

«Οι μάνατζερ θέλουν να δείξουν ότι οι παίκτες τους έχουν την επιλογή της Ελλάδας»

Εξάλλου ένας παίκτης που βρίσκεται στη λίστα των δύο ομάδων, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρίσκεται και στη λίστα ομάδων της λεγόμενης δεύτερης «ταχύτητας» και έτσι οι μάνατζερ θέλουν να δείξουν ότι ο παίκτης του έχει και την επιλογή της Ελλάδας. Από το ύφος του κειμένου, αλλά και από το πως κατέληξε η περίπτωση Σκρτελ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθεί ο ΠΑΟΚ με περιπτώσεις όπως του Ρέγιες ή του Τρεμέλ, αν και το όνομα του Δικεφάλου πουλάει ανά την Ευρώπη, μετά και τις χθεσινές φήμες για δύο παίκτες από την Βιγιαρεάλ που είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ. Άλλωστε εδώ και μερικές μέρες η Βιγιαρεάλ ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για τον Σεμέδο, που εν τέλει δεν πήρε ούτε αυτός τον δρόμο για τον Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments