Τεχνολογία

DeepNude: Αποσύρθηκε η εφαρμογή που αφαιρούσε τα ρούχα γυναικών από φωτογραφίες

DeepNude: Αποσύρθηκε η εφαρμογή που αφαιρούσε τα ρούχα γυναικών από φωτογραφίες
DeepNude: Το τελικό αποτέλεσμα αν και ήταν αρκετά ρεαλιστικό, εντούτοις έκανε εξαιρετικά εύκολο τον εντοπισμό το ότι αποτελεί μια ψεύτικη φωτογραφία, καθώς υπήρχαν αρκετά θολά σημεία με φαινόμενα «πιξελιάσματος».

DeepNude: Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε 24 ώρες η εφαρμογή, η οποίο με τεχνητή νοημοσύνη αφαιρούσε από εικόνες τα ρούχα των γυναικών δημιουργώντας ψεύτικες φωτογραφίες τους χωρίς ρούχα. Το DeepNude είναι ένα από τα τελευταία παραδείγματα παραποίησης φωτογραφιών και βίντεο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, και αν παρέμενε στην αγορά θα δημιουργούσε πολλά νέα ζητήματα ηθικής όπως και με την περίπτωση των Deepfake βίντεο.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις. Και στις δύο εκδόσεις, το DeepNudeπρόσθετε ένα υδατογράφημα πάνω στη φωτογραφία προκειμένου να μην υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή αποτελεί προϊόν επεξεργασίας. Η δωρεάν έκδοση έβαζε ένα υδατογράφημα μεγάλου μέγεθος ενώ η επί πληρωμή έκδοση, η οποία κόστιζε 99 δολάρια, έβαζε πάνω στη φωτογραφία ένα μικρότερο υδατογράφημα και έδινε τη δυνατότητα εξαγωγής της φωτογραφίας σε υψηλή ανάλυση.

Ο ίδιος δημιουργός της εφαρμογής DeepNude, που εμφανίζεται με το όνομα Alberto, δήλωσε ότι φοβάται για κακόβουλη χρήση του app αν και πιστεύει ότι από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει φτάσει στο σημείο να κάνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, αυτός που θέλει να κάνει κακό, θα βρει τον τρόπο.

Το τελικό αποτέλεσμα αν και ήταν αρκετά ρεαλιστικό, εντούτοις έκανε εξαιρετικά εύκολο τον εντοπισμό το ότι αποτελεί μια ψεύτικη φωτογραφία, καθώς υπήρχαν αρκετά θολά σημεία με φαινόμενα «πιξελιάσματος». Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για τα Windows και τα Linux, και λίγο μετά την κυκλοφορία της, το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην επίσημη ιστοσελίδα, κάτι που οδήγησε τους δημιουργούς της να την αποσύρουν προσωρινά μέχρι να διορθωθούν κάποια bugs και να σταθεροποιηθεί όχι μόνο η εφαρμογή αλλά και η διαδικασία download.

DeepNude: Τέλος πριν καν κυκλοφορήσει

Λίγες μόλις ώρες μετά την κυκλοφορίας της εφαρμογής, οι δημιουργοί του DeepNude, με μήνυμά τους πριν λίγο στο Twitter, ανακοίνωσαν την πλήρη απόσυρση της και την απενεργοποίηση της ιστοσελίδας, χωρίς καμία πιθανότητα επιστροφής τους. Ο λόγος είναι η πολύ υψηλή πιθανότητα κακόβουλης χρήσης της εφαρμογής αφού αν και κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες, ήδη περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι την έχουν χρησιμοποιήσει.

Οι δημιουργοί του DeepNude αναφέρουν ότι «δεν θέλουν να βγάλουν λεφτά μ’ αυτό τον τρόπο» και ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση ειδικά για μια εφαρμογή «έχει και αρκετά θέματα». Όσοι έχουν προχωρήσει στην αγορά του θα αποζημιωθούν ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε νέα έκδοση στο μέλλον. Όσοι προμηθευτούν την εφαρμογή από τρίτες ιστοσελίδες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί μια κίνηση ενάντια στους όρους καθώς και το ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε υποστήριξη. Το μήνυμα κλείνει με την διαπίστωση ότι «ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος για το DeepNude.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments