Πολιτική

Νέα κυβέρνηση: Ο πρωινός καφές Μητσοτάκη – συνεργατών και η ορκωμοσία

Νέα κυβέρνηση: Ο πρωινός καφές Μητσοτάκη – συνεργατών και η ορκωμοσία
Νέα κυβέρνηση: Ποιοι πολύ στενοί συνεργάτες θα βρεθούν στον πρώτο πρωινό καφέ του Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κάθε πρωί θα συνεδριάζουν για την ατζέντα της ημέρας. Στις 12 η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Νέα κυβέρνηση: Ο πρώτος πρωινός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα είναι ο σημερινός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενας πρωινός καφές μαζί με τους πιο στενούς συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι προσωπικές του επιλογές και βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στο πρωθυπουργικό επιτελείο.

Αναφερόμαστε στον Γρηγόρη Δημητριάδη, διευθυντή στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον Γιώργο Γεραπετρίτη, υπουργό Επικρατείας, τον Άκη Σκέρτσο (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ), τον Στέλιο Πέτσα (κυβερνητικός εκπρόσωπος) και τον διευθυντή του γραφείου τύπου, Κωνσταντίνο Ζούλα.

Οι παραπάνω αποτελούν την επιτελική ομάδα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα συνεδριάζει κάθε πρωί προκειμένου να ορίζει την ατζέντα της ημέρας και να προετοιμάζει τα θέματα που θα απασχολούν την κυβέρνηση. Σταδιακά θα εμπλουτιστεί σε πρόσωπα και κατά διαστήματα θα συμμετέχουν στελέχη με βάση τα ζητήματα που θα καλείται να χειριστεί η κυβέρνηση.

Πάντως, η πρώτη συνάντηση εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο, πραγματοποιήθηκε χθες, με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταΐκούρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης στην Οικονομία, ενόψει και της παράδοσης παραλαβής που θα γίνει σήμερα στην οδό Νίκης.

Ταυτόχρονα τέθηκε επί τάπητος το φορολογικό νομοσχέδιο που είναι ένα από τα πρώτα που θα κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή και περιλαμβάνει τις μειώσεις φόρων για τις οποίες έχει δεσμευθεί ο νέος Πρωθυπουργός. Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν και θέματα που θα απασχολήσουν το υπουργικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στη Βουλή.

Σήμερα στις 12 η ορκωμοσία

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση-παραλαβή των υπουργείων. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments