Καιρός

Καιρός: Εγκλωβισμοί από πλημμύρες σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα (vids)

Καιρός: Εγκλωβισμοί από πλημμύρες σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα (vids)
Καιρός: Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία. Εγκλωβίστηκαν 1000 άτομα σε κέντρο που τραγουδούσε η Πάολα.

Καιρός: Προβλήματα στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ, άρχισαν να χτυπούν από το βράδυ τη δυτική Ελλάδα, ενώ σταδιακά θα εξαπλώνονται και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα φτάσουν και στην Αττική.

Ειδικότερα, στο Δρέπανο της Αχαΐας εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης σύμφωνα με την Αστυνομία, περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου. Όλοι απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, όπου σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη.

Παράλληλα, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Αιτωλοακαρνανία είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, προκειμένου να μην φθάνουν στα σημεία του αποκλεισμού περισσότερα αυτοκίνητα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, κοντά στο Ρίο, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων έχει πια αποκατασταθεί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διεξάγεται πλέον κανονικά η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιονίας» οδού προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Αυτήν την ώρα τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα», παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην «Ιονία» οδό, και συγκεκριμένα στο τούνελ της Κλόκοβας, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην «Ιόνια» οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής στον Realfm 97,8

«Είχαμε ισχυρές βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα. Κινητοποιήσαμε τις δυνάμεις μας των ΠΥ Ναυπάκτου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και της 6ης ΕΜΑΚ για συμβάντα που αφορούν παροχή βοήθειας, απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλης Βαρθακογιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

«Συμβάν είχαμε και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαϊα. Στην περιοχή Δρέπανο στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο είχαμε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων, είχαμε πολύ κόσμο στο νυχτερινό κέντρο που έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους. Διεκόπη η κυκλοφορία και ακινητοποιήθηκαν όλα αυτά τα οχήματα. Εμείς πραγματοποιήσαμε μεταφορά 58 ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στο Ρίο πραγματοποιήθηκε διάσωση τεσσάτων ατόμων από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο και γενικότερα στην Αχαϊα επιχειρούμε με 12 οχήματα και 30 πυροσβέστες» ανέφερε.

«Στην Αιτωλοακαρνανία, στον Πλατανίτη Ναυπάκτου είχαμε αύξηση των ομβρίων υδάτων, σε κάποια σημεία έφθασε το ένα μέτρο, εκεί πραγματοποιήθηκαν απαντλήσεις και διασώσεις. Διασώθηκαν δύο άτομα από ΙΧ, έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών, 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στη Μακύνεια απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και στο νομό η υπηρεσία μας επιχειρεί με 80 πυροσβέστες και 32 οχήματα. Είναι εκεί και η 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας με δύο σωστικές λέμβους» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης