Τεχνολογία

Huawei: Ξεκινάει ελεύθερες συναλλαγές με Αμερικανικές εταιρίες

Huawei: Ξεκινάει ελεύθερες συναλλαγές με Αμερικανικές εταιρίες
Huawei: Ο γνωστός κολοσσός θα αρχίσει να έχει και πάλι επαφές με τις Αμερικανικές εταιρίες.

Huawei: Καλύτερες μέρες φαίνεται πως έρχονται για την γνωστή εταιρία. Μετά τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζίπινγκ, η κυβέρνηση της Αμερικής είχε ανακοινώσει χαλάρωση στους περιορισμούς που είχε επιβάλει στην Huawei. Παράλληλα, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το επόμενο διάστημα θα σταματήσουν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ θα δώσουν την άδεια σε αμερικανικές εταιρίες να συναλλάσσονται με την Huawei μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα οι Αμερικανικές εταιρίες μπορούσαν να πουλήσουν προϊόντα της Huawei μόνο μετά από άδεια της κυβέρνησης ότι αυτά δεν αποτελούν ρίσκο εθνικής ασφάλειας. Εκπρόσωπος της Huawei τόνισε πως οι περιορισμοί αυτοί “πρέπει να αφαιρεθούν εξ ολοκλήρου αντί να έχουμε προσωρινές άδειες για τους Αμερικανούς προμηθευτές”, ενώ υπογράμμισε και πάλι πως “η Huawei δεν έχει βρεθεί ένοχη για οποιαδήποτε κατηγορία και δεν αποτελεί κίνδυνο για καμία χώρα, οπότε οι περιορισμοί δεν έχουν βάση”.

Huawei: Φήμες για νέο λειτουργικό

Την ίδια ώρα η Κινέζικη εταιρία προχωράει σε δημιουργία νέου λογισμικού. Η Huawei έχει ήδη κατοχυρώσει το Ark OS στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το νέο της λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο δεν σταματάει εκεί και πρόσθεσε κάτι καινούργιο. Σύμφωνα με το LetsGoDigital, η Huawei κατέθεσε προς κατοχύρωση στο Γραφείο Πνευματικών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ονομασία Harmony ως ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά και υπολογιστές. Η αίτηση έχει ημερομηνία κατάθεσης 12 Ιουλίου 2019 και βρίσκεται υπό εξέταση.

Οι φήμες αναφέρουν ότι το νέο λειτουργικό θα είναι έτοιμο μέσα στο φθινόπωρο, ενώ ήδη δοκιμάζεται σε ένα εκατομμύριο δοκιμαστικές μονάδες. Πέρα από την ονομασία δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τα νέα λογισμικά.

Τα projects υπήρχαν εδώ και χρόνια υπό ανάπτυξη, οι πρόσφατες όμως εξελίξεις με τις ΗΠΑ ανάγκασαν την Huawei να επισπεύσει τα σχέδια της για να προσφέρει μία εναλλακτική σε Android και Windows. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες η Huawei είχε ψηφιστεί μέσα στις πιο έξυπνες εταιρίες στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments