Πολιτισμός

Ο βασιλιάς των λιονταριών: Τα νιάτα μας επέστρεψαν

Ο βασιλιάς των λιονταριών: Τα νιάτα μας επέστρεψαν
Ο βασιλιάς των λιονταριών: Το remake της πασίγνωστης και άκρως συγκινητικής ταινίας του 1994 ήρθε στην Ελλάδα.

Ο βασιλιάς των λιονταριών: Περιμέναμε πως και πως τη μεγάλη επιστροφή της ταινίας που μεγάλωσε γενιές ανθρώπων. Και τους πλήγωσε, γιατί δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και η ιστορία της κάνει μικρούς και μεγάλους να συγκινούνται. Οι σχέσεις πατέρα – γιου, η φιλία, ο έρωτας και η μάχη ενάντια στο κακό, είναι μερικές από τις έννοιες που άγγιξε “Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”, ο οποίος επέστρεψε εντός του 2019 με τρισδιάστατη μορφή, ώστε να κάνει εμάς τους παλιούς να θυμηθούμε και τους νέους να γνωρίσουν το… περί τίνος πρόκειται. Στην αφρικανική σαβάνα ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, του Μουφάσα.

Όμως δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα, και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου, έχει άλλα σχέδια… και οι κινήσεις του φέρνουν τα πάνω κάτω. Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους και ήδη αρκετός κόσμος προσέρχεται στις αίθουσες για να δει το remake που είναι πιστή αντιγραφή του παλιού Lion King, όμως με άκρως διαφορετικό, 3D και ρεαλιστικό σχεδιασμό. Ουσιαστικά, στις οθόνες μας βλέπουμε… ρεαλιστικές σκηνές από τη ζούγκλα, μέσω φοβερού CGI.

Lion King: Τι έγινε στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο

Ο τραγουδιστής, Φαρέλ Γουίλιαμς ο οποίος συνεργάστηκε για το soundtrack της ταινίας, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Έλεν Λάσικαν. Το ζευγάρι επέλεξε μονόχρωμα σύνολα, η Λάσικαν φορούσε ένα μαύρο τούλινο φόρεμα Chanel. Ο Γουίλιαμς φόρεσε μαύρο σακάκι συνδυασμένο με μαύρη βερμούδα με λευκό πουκάμισο και μαύρο παπιγιόν. Παράλληλα με την προβολή της ταινίας η Disney έχει ξεκινήσει την παγκόσμια εκστρατεία που Protect the Pride, η οποία στοχεύει στη διαφύλαξη του φθίνοντος πληθυσμού των λιονταριών.

«Από τότε που η ταινία Ο Βασιλιάς των Λιονταριών προβλήθηκε για πρώτη φορά στους κινηματογράφους πριν από 25 χρόνια, το 50% του πληθυσμού των λιονταριών της Αφρικής έχει εξαφανιστεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσινγκτον. «Τα λιοντάρια αντιμετωπίζουν αυξανόμενες απειλές, όπως η λαθροθηρία, η απώλεια θηραμάτων και η καταστροφή των οικοτόπων. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ο πληθυσμός των λιονταριών μπορεί να ανακάμψει». Ο κόσμος περιμένει την επίσημη πρεμιέρα με μεγάλη ανυπομονησία. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο teaser το είδαν 9 εκατομμύρια άνθρωποι σε μια μέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments