Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Γιώργος Σταμπέλος μίλησε για το τηλεφώνημα στον Λαγό

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Γιώργος Σταμπέλος μίλησε για το τηλεφώνημα στον Λαγό
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Γιώργος Σταμπέλος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον της έδρας. Τι είπε για τον τηλεφώνημα στον Λαγό, αλλά και την ανάμιξή του με τον Ρουπακιά.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου, απολογήθηκε ο Γιώργος Σταμπέλος, ο οποίος δηλώνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Στο δικαστήριο δήλωσε ότι η εμπλοκή του με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οφείλεται σε ένα λανθασμένο τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος, όπως ισχυρίστηκε, στον Γιώργο Ρουπακιά, μετά το περιστατικό με τον 34χρονο μουσικό. Σύμφωνα με τα όσα είπε ενώπιον της έδρας, πρόθεσή του ήταν να τηλεφωνήσει στον Γιώργο Πατέλη και να τον ενημερώσει ότι παρέλαβε τα τρικάκια. Όμως, από λάθος του, πήρε τον Ρουπακιά.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγορούμενος: Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα τον Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Τι είπατε;

Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει «δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου». Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό με τον οποίο «δεν είχα σχέση». Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της προέδρου γιατί πήρε τον συγκατηγορούμενό του, νυν ευρωβουλευτή, μετά τον Ρουπακιά, ο Γ. Σταμπέλος υποστήριξε πως θέλησε απλά να τον ενημερώσει, σε μία «αψυχολόγητη κίνηση» μιας και ήταν σε κατάσταση σοκ αφού ο Ρουπακιάς «δεν είχε συλληφθεί για αλκοτέστ αλλά για μαχαίρωμα».

Ο διάλογος Σταμπέλου και Προέδρου

Πρόεδρος: Γιατί τηλεφωνήσατε στον Λαγό;

Σταμπέλος: Να τον ενημερώσω.

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε σ’ έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα.

Σταμπέλος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την Τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται, και παίρνετε τον Λαγό;

Σταμπέλος: Hμουν σε σοκ.

Πρόεδρος: Γιατί συνδέσατε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Σταμπέλος: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρόεδρος: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Σταμπέλος: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ. Μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέετε με την τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους είχε τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Σταμπέλος: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο. Του είπα ότι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς

Πρόεδρος: Δεν σας είπε «ποιος είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα»;

Σταμπέλος: Εδώ έχω κενό μνήμης.

Πρόεδρος: Δεν πήγε το μυαλό σας να ενημερώσετε τη γυναίκα του Ρουπακιά, κάποιον δικό του;

Σταμπέλος: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι; Φίλος;

Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;

Σταμπέλος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά τον Λαγό;

Σταμπέλος: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα… Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα… του λάθους και της αψυχολόγητης κίνησης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό. Η πρόεδρος επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως τον είδαν στο σημείο της δολοφονίας και μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι ο ίδιος ο Ρουπακιάς.

Πρόεδρος: Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Σταμπέλος: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρόεδρος: Μα γι’ αυτό ακριβώς…

Σταμπέλος: Σε καμία περίπτωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments