Πολιτική

Βουλή: Δεν κατατίθεται το νομοσχέδιο για το “επιτελικό Κράτος”

Βουλή: Δεν κατατίθεται το νομοσχέδιο για το “επιτελικό Κράτος”
Βουλή: Δεν θα κατατεθεί τελικά σήμερα (24/7) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το «επιτελικό Κράτος».

Βουλή: Αναβάλλεται για ημέρα η εκκίνηση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί η κατάθεση του νομοσχεδίου για το Επιτελικό Κράτος του Υπουργείου Επικρατείας δεν θα γίνει απόψε (24/7) όπως αναμενόταν και είχε ανακοινωθεί, αλλά αύριο, Πέμπτη 25 Ιουλίου καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχός του και η αποτίμησή του από το Λογιστήριο του Κράτους. Αυτό σημαίνει πως το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί την Παρασκευή για επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, όπως δηλαδή είχε ανακοινωθεί.

Αυτό θα γίνει τελικά την ερχόμενη Δευτέρα καθώς για την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου απαιτούνται δύο ημέρες απόσταση από την κατάθεσή του ώστε να μπορούν οι βουλευτές να το μελετήσουν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η αναβολή αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει τον ήδη υπάρχον προγραμματισμό που έχει γίνει για τα νέα νομοσχέδια, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να ψηφίσει πρίν τις διακοπές του 15αυγουστου.

Βουλή: Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για το «επιτελικό Κράτος», περιλαμβάνει την επιλογή γενικών διευθυντών, τη σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ.ά. Τα επόμενα 24ωρα, εξάλλου, θα κατατεθεί στη Βουλή και το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ και τη χαλάρωση των κριτηρίων για τις 120 δόσεις, ενώ θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Στη συνέχεια, θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει το «καυτό» ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, αλλά και η κυβερνησιμότητα των δήμων, όπως και οι αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments