Αθλητισμός

Κριστιάν Γκολομέεβ: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για το μετάλλιο

Κριστιάν Γκολομέεβ: Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για το μετάλλιο
Κριστιάν Γκολομέεβ: Όλα τα φώτα πάνω στον Έλληνα κολυμβητή, ο οποίος πήρε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού, στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Κριστιάν Γκολομέεβ: Έκανε υπερήφανη όλη την Ελλάδα χάρη στη φοβερή κούρσα του στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανζού. Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πήρε το ασημένιο μετάλλιο και εύλογα συγκέντρωσε πάνω του όλα τα φώτα. Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιτυχία του Κριστιάν Γκολομέεβ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Κριστιάν Γκολομέεβ για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στα 50 μ. ελεύθερο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Μας έκανε περήφανους!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Τεράστια επιτυχία για τον ίδιο και για την ελληνική κολύμβηση, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το ασημένιο μετάλλιο του Κριστιάν Γκολομέεβ στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. Ο κ. Αυγενάκης έστειλε μέσω ανάρτησής του στο twitter τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα πρωταθλητή, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θερμά συγχαρητήρια στον 26χρονο Παγκόσμιο Πρωταθλητή μας, Κριστιάν Γκολομέεβ, για το ασημένιο μετάλλιό του στην κούρσα της μιας ανάσας, στα 50μ. ελεύθερο. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία του ίδιου και φυσικά της ελληνικής κολύμβησης, στη διοργάνωση που γίνεται στη Νότιο Κορέα».

«Κριστιάν συγχαρητήρια για τη μεγάλη σου επιτυχία. Το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η επιβράβευση της δουλειάς που κανείς τα τελευταία χρόνια. Η συνέχεια σου ανήκει!», ανέφερε η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η κούρσα του Γκολομέεβ

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματος με 21.45, μαζί με τον Βραζιλιάνο, Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό, Κάλεμπ Ντρέσελ, που πήρε το χρυσό με 21.04, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Η επιτυχία του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κάποιος πως έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής που κερδίζει μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, 14 χρόνια μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ ύπτιο το 2005 στο Μόντρεαλ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κατακτήσει ακόμα το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης το 2018, ενώ αυτό ήταν ήταν το 15ο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 6ο ασημένιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments