Πολιτική

Υπουργείο Υγείας: Δημιουργήθηκε ειδική μονάδα – Επικεφαλής ο Γιάννης Κωτσιόπουλος

Υπουργείο Υγείας: Δημιουργήθηκε ειδική μονάδα – Επικεφαλής ο Γιάννης Κωτσιόπουλος
Υπουργείο Υγείας: Ειδική μονάδα αρχίζει σήμερα τις επισκέψεις σε νοσοκομεία της χώρας, έχοντας ως επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Γιάννη Κωτσιόπουλο.

Υπουργείο Υγείας: Η ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Γιάννη Κωτσιόπουλο, αρχίζει από σήμερα τις επισκέψεις στα νοσοκομεία της χώρας, με στόχο να εντοπίσει τυχόν δυσλειτουργίες αλλά και φαινόμενα κακοδιαχείρισης, τα οποία έχουν παρατηρηθεί πολλάκις από τους πολίτες και έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ασθενών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ρίξει από τις πρώτες κιόλας ημέρες της ιδιαίτερο βάρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας έχει πραγματοποιήσει αρκετές αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε νοσοκομεία της χώρας, ούτως ώστε να εντοπίσει φαινόμενα κακοδιαχείρισης ιδιοίς όμμασι, προτού συσταθεί η ειδική ομάδα.

Σαρωτικές αλλαγές ενόψει στην υγεία

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζεται να φέρει η νέα κυβέρνηση. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το επόμενο διάστημα έχει έτοιμες τουλάχιστον 10 νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα προωθηθούν στη Βουλή τους επόμενους μήνες. Τα νομοσχέδιο αυτά θα καθορίζουν τον νέο ρόλο για το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», οι περισσότερες εξ αυτών ήταν έτοιμες ήδη από τότε που η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση και θα προωθηθούν σταδιακά είτε μεμονωμένες είτε εντασσόμενες σε άλλα νομοσχέδια. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στο σύνολο των λειτουργιών των οργανισμών και των φορέων, καθώς και στο ΕΣΥ, αφού σύμφωνα µε το σχέδιο που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλες οι δομές θα «σαρωθούν» και θα αλλάξουν τόσο τρόπο λειτουργίας όσο και πρόσωπα.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη πριν από τα νέα αυτά μέτρα, θα προηγηθούν οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών µε δωρεάν εξετάσεις για όλους αλλά και επίσπευση των διαδικασιών για τις εξετάσεις των καρκινοπαθών.

Δωρεάν παροχές και ενημέρωση μέσω SMS

Έτσι λοιπόν, το πρώτο «πακέτο» θα αφορά σε δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του µαστού, του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου, ενώ την ίδια στιγμή θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικός μηχανισμός στα νοσοκομεία ώστε να εισάγονται µε διαδικασίες – εξπρές οι καρκινοπαθείς για εξετάσεις και διάγνωση της νόσου.

Στη συνέχεια, θα υλοποιηθεί το σχέδιο ενημέρωσης, ακόμα και µε SMS, σχετικά µε το πότε πρέπει να πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις για όλες τις νόσους, ανάλογα µε την ηλιακή ομάδα στην οποία ανήκουν. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η ρύθμιση αυτή θα αφορά το σύνολο των ασφαλισμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments