Ελλάδα

Φωτιά: Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα – Ξέσπασαν 59 φωτιές μόνο το Σάββατο

Φωτιά: Σε πύρινο κλοιό όλη η χώρα – Ξέσπασαν 59 φωτιές μόνο το Σάββατο
Φωτιά: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής που μόνο το Σάββατο (10/8) ήρθαν αντιμέτωποι με 59 φωτιές.

Φωτιά: Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα έχουν σημαδευτεί πολλές φορές από καταστροφικές πυρκαγιές. Οι μνήμες από τις πυρκαγιές στο Μάτι που περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είναι ακόμα νωπές. Το Σάββατο (8/10) ήταν μια από τις δυσκολότερες μέρες του καλοκαιριού για τους άνδρες της πυροσβεστικής. Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες η πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με 59 εστίες φωτιάς.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ανέμους έκαναν δύσκολη τη δουλειά της πυροσβεστικής στις 59 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβεστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα. Αυτό  που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, πριν δηλαδή πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Κέρδισε το στοίχημα η Πυροσβεστική

Το ζητούμενο για τις αρμόδιες αρχές ήταν να μπορέσει να προλάβει τις καταστάσεις πριν να είναι αργά στις τρεις φωτιές που ξέσπασαν από το πρωί στην Αττική, η πρώτη στον Μαραθώνα, η δεύτερη στο Ζούμπερι και η τρίτη στον Ασπρόπυργο. Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και στον Μαραθώνα όπου στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες μηχανοκίνητες, 6 ομάδες πεζοπόρες, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι βρίσκονται σε ύφεση. Οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα. Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments