Αθλητισμός

Γκίας Ζαχίντ: Το “παρασκήνιο” της μεταγραφής του και η ατάκα για τον “πιτσαδόρο”

Γκίας Ζαχίντ: Το “παρασκήνιο” της μεταγραφής του και η ατάκα για τον “πιτσαδόρο”
Γκίας Ζαχίντ: Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής στο φιλικό με τη Μπεσίκτας. Τι μεσολάβησε για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και η ατάκα που τον ακολουθούσε στην Κύπρο.

Γκίας Ζαχίντ: Ο 24χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός, με καταγωγή από το Πακιστάν, θα μπορούσε να αποτελεί μέλος της Μπασάκσεχιρ, αλλά όταν ήρθε πρόταση 3.4 εκατομμυρίων ευρώ από τους Τούρκους, ο ΑΠΟΕΛ εμφανίστηκε αρνητικός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το δημοσίευμα του Sportime. Οι Κύπριοι ήθελαν να καλυφθεί η ρήτρα των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που εν τέλει δεν συνέβη. Ο Ζαχίντ ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στην Κύπρο με φοβερά στατιστικά (17 ασίστ εκτός των άλλων) αποτελώντας το “υπερόπλο” του Γιώργου Δώνη. Ωστόσο, την επόμενη χρονιά, ο Δώνης αποτέλεσε παρελθόν και ο νέος κόουτς δεν είχε σε τόσο μεγάλη εκτίμηση τον 24χρονο. Κάπως έτσι, έφτασε στο… αμήν τους προηγούμενους μήνες, με τον ΑΠΟΕΛ να τον δίνει δανεικό για ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, λίγους μήνες μετά την άρνηση της εξαιρετικής πρότασης της Μπασάκσεχιρ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Δώνης, όταν είχε γίνει γνωστή η πρόταση των Τούρκων για τον Ζαχίντ, πολλοί απόρησαν θεωρώντας ότι δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Τότε ήταν που ο Γιώργος Δώνης τον είχε υπερασπιστεί, λέγοντας τα εξής σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα: “Θα μιλήσω λίγο χιουμοριστικά. Πως είναι δυνατόν να δώσει ομάδα 3-4 εκατ. για έναν πιτσαδόρο; Στο ποδόσφαιρο μερικές φορές είναι απαξιωτική η κριτική, όταν ένας παίκτης έρχεται από καινούριο περιβάλλον και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Και μετά από 4 μήνες υπάρχει ομάδα που δίνει 3-4 εκατ. ευρώ.

Έχω μάθει να κάνω υπομονή με τους ποδοσφαιριστές μου. Και αυτοί που ασκούν κριτική πρέπει να μαθαίνουν, αλλά τα προσπερνάμε αυτά και κανένας δεν θυμάται τα προηγούμενα. Ο Ζαχίντ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Στο ποδόσφαιρο κάθε αθλητής έχει την τιμή του. Από εκεί και πέρα υπάρχει ρήτρα που θα εξαρτηθεί από το αν η ομάδα που τον θέλει θα τη χρησιμοποιήσει”

Πλέον, ο Ζαχίντ αποτελεί μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού, βρίσκοντας ξανά τον Γιώργο Δώνη. Τον άνθρωπο που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία να καταγράψει συμμετοχές στο Champions League, στην κοινή τους θητεία στην Κύπρο. Όσο για την “πράσινη” συνύπαρξή τους; Το πρώτο δείγμα είναι θετικό, με τον Ζαχίντ να έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, όντας από τους καλύτερους στο 2-2 με τη Μπεσίκτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments