Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Η Πυροσβεστική επενέβη σε 72 δασικές πυρκαγιές στις τελευταίες 24 ώρες

Φωτιά τώρα: Η Πυροσβεστική επενέβη σε 72 δασικές πυρκαγιές στις τελευταίες 24 ώρες
Φωτιά τώρα: Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής σχετικά με τη δράση της στις τελευταίες 24ώρες.

Φωτιά τώρα: Ενημέρωση για τη δράση της το τελευταίο 24ωρο έκανε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter η Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή της η Πυροσβεστική αναφέρει ότι στις τελευταίες 24ώρες κλήθηκε να επέμβει σε 135 αστικές πυρκαγιές, 72 δασικές πυρκαγιές και 60 παροχές βοήθειας. Η εν λόγω ενημέρωση έγινε στις 8 το πρωί κι ενώ μαίνεται η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας, με τον καπνό να έχει καλύψει και τον αττικό ουρανό. Παράλληλα, φωτιά έχει ξεσπάσει και στη Θήβα σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομο του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π .

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια

Σε συναγερμό η Πυροσβεστική από τη νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Αυγούστου 2019 σε δασική έκταση ανάμεσα σε Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη, στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Η φωτιά καίει πευκοδάσος και δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Ο δήμαρχος της περιοχής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή φωτιά με «μεγάλη τροφή» καθώς καίγεται πευκοδάσος, που εκδηλώθηκε στις 3 τα ξημερώματα» ενώ πρόσθεσε ότι για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν πέντε άτομα από την Ιερά Μονής Μακρυμάλλης. «Έχουμε αέρα και είναι δύσβατο το σημείο» δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με την οσμή της φωτιάς να έχει φτάσει μέχρι την Αττική.

Άμεσα η Πυροσβεστική έστειλε μεγάλη δύναμη στο σημείο της φωτιάς. Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και χρειάστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Αυτή την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 39 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες, 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες ΜΕΤΠΕ, 4 αεροπλάνα 2 ελικόπτερα. Συνδράμουν 8 μηχανήματα έργου, 10 υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments