Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Το δάσος έγινε στάχτη – Φωτογραφίες από τα καμμένα

Φωτιά Εύβοια: Το δάσος έγινε στάχτη – Φωτογραφίες από τα καμμένα
Φωτιά Εύβοια: Δείτε φωτογραφίες από τα μέρη όπου πέρασε η πυρκαγιά η οποία κατακαίει ακόμη την Εύβοια. Σοκαριστικές οι εικόνες που ήρθαν με το πρώτο φως της ημέρας, σχετικά με την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή.

Φωτιά Εύβοια: Πάνω από 30 ώρες μαίνεται η πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια, η οποία προκάλεσε ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, καίγοντας δάσος Natura και ανησυχώντας τους κατοίκους του Μακρυμάλλη, του Σταυρού, της Πλατάνας αλλά και των Ψαχνών. Οι πρώτες εικόνες από τα σημεία όπου πέρασε χθες το πύρινο μέτωπο, είναι αποκαρδιωτικές, καθώς το άλλοτε καταπράσινο δάσος έχει γίνει στάχτη κατά το μεγαλύτερό του μέρος.

Μέσα σε ελάχιστες ώρες καταστράφηκε τεράστιο μέρος του πευκοδάσους περιοχής Natura, το οποίο ήταν καταφύγιο άγριας ζωής και που δύσκολα θα αντικατασταθεί. Στη θετική πλευρά, η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει από τις φλόγες τα τέσσερα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρός και Πλατάνια. Σε αυτό βοήθησε η έγκαιρη εκκένωση των χωριών αλλά και η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης έξω από τα Ψαχνά, που απέτρεψαν τα χειρότερα.

Οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν φιλοξενούνται σε δομές του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ή σε φιλικά σπίτια. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί υλικές ζημιές σε αγροικίες και σε αυλές σπιτιών, ενώ έχουν καεί τρία αυτοκίνητα. Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ κυρίως με εγκαύματα στα χέρια, ενώ η κατάστασή του δεν είναι ανησυχητική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε Eπίσης