Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: “Στα χνάρια του Τσίπρα βαδίζει ο Μητσοτάκης”

ΚΙΝΑΛ: “Στα χνάρια του Τσίπρα βαδίζει ο Μητσοτάκης”
ΚΙΝΑΛ: Η ανακοίνωση του κόμματος για τον έναν χρόνο χωρίς επιτροπεία και η "επίθεση" προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΚΙΝΑΛ: Σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα της Φώφης Γεννηματά, σε ανακοίνωση του για την συμπλήρωση ενός έτους από την απομάκρυνση της ευρωπαϊκής επιτροπείας, τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βαδίζει στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα, τάζοντας στους εταίρους μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ στήνουν έναν ανούσιο καυγά γύρω από μία επετειακή ανακοίνωση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εμφανίζονται να στήνουν ένα ακόμη ανούσιο καυγά γύρω από μια επετειακή ανακοίνωση της απερχόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν αποσκοπεί παρά στον εξωραϊσμό των πεπραγμένων της. Γιατί οι Έλληνες πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες των δεσμεύσεων Τσίπρα προς τους δανειστές, δηλαδή την εξοντωτική φορολογία, την περικοπή των κοινωνικών παροχών, την καθήλωση της οικονομίας, δεν έχουν κανένα λόγο για να πανηγυρίζουν.  Ως φαίνεται όμως, ο μεν κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε τίποτα από την αποδοκιμασία του στις εκλογές, ο δε κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βαδίσει στον ίδιο δρόμο και να τάζει και πάλι προς τους εταίρους δήθεν μεταρρυθμίσεις, για το περιεχόμενο των οποίων, δεν γνωρίζει οτιδήποτε ο Ελληνικός λαός».

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο

«Η πρότασή μας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου λέει το προφανές: Αναλογικότερος από το bonus των 50 εδρών, που θα εγγυάται αποτελεσματικότερη αντιπροσώπευση της κοινωνικής βάσης στην αποτύπωση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, αλλά παράλληλα και με συγκεκριμένα εχέγγυα για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».

Επίσης ο κ. Χριστοδουλάκης απαντώντας σε ερώτηση για σενάρια πρόωρων εκλογών, υπογράμμισε: «Υπάρχουν πολλά σενάρια που κάνουν λόγο για «καμένη» εκλογική αναμέτρηση για να περάσει η κυβέρνηση όποιον εκλογικό νόμο επιθυμεί με απλή πλειοψηφία. Η αυθόρμητη αντίδραση όλων όσων διακατέχονται από στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά είναι ότι οι εκάστοτε συγκυριακοί εκλογικοί συσχετισμοί δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments