Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και στο US Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και στο US Open
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας έδωσε σκληρή «μάχη» κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, παίζοντας για αρκετή ώρα τραυματίας, αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ και αποχαιρέτησε το US Open από τον πρώτο γύρο.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τελείωσε νωρίς και το αμερικανικό όνειρο για τον Έλληνα τενίστα. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε σκληρά κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (No.43), αλλά ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5) και αποκλείστηκε για δεύτερο συνεχόμενο grand slam από τον πρώτο γύρο. Ο 20χρονος τενίστας τραυματίστηκε στο πρώτο γκέιμ στον καρπό, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει μια μπάλα στο φιλέ, ενώ στο τέταρτο σετ αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί πόδι και έπαιζε κουτσαίνοντας.

Ο «Τσιτσιφάστ» τα έδωσε όλα, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και παρά την ήττα κέρδισε το απλόχερο χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στο Louis Armstrong Stadium. Μια συγκλονιστική εμφάνιση από τον κορυφαίο Ελληνα τενίστα, που απέδειξε περίτρανα ότι είναι μαχητής και δεν σταματάει να παλεύει ακόμα και με… μισό πόδι. Το μεγάλο πάθος και η «λιονταρίσια» ψυχή του, ωστόσο, δεν ήταν ικανά για να του δώσουν τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μετά από μία αδυσώπητη μάχη 3 ωρών και 54ων λεπτών, επικράτησε με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7), 7-5 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τελευταίου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν.

Ο Ελληνας τενίστας πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι δέχθηκε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ του πρώτου σετ, ενώ στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ είχε χαμένο σετ πόιντ. Ο 20χρονος πρωταθλητής προηγήθηκε με 7-6, σέρβιρε για να πάρει το σετ, αλλά ο Ρώσος έδειξε χαρακτήρα. Με τρεις σερί πόντους έκανε το 9-7, το 2-1 και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

O Τσιτσιπάς επίσης είχε πενιχρό ποσοστό στα μπρέικ πόιντς, ολοκληρώνοντας το ματς με 3/13, ενώ πραγματοποίησε 81 αβίαστα λάθη. Ο Ρώσος από την άλλη, είχε 5/20 μπρέικ πόιντς, αλλά και 47 αβίαστα λάθη. Οι άσοι ήταν 20-14 υπέρ του Στέφανου, ενώ οι winners 61-55 και πάλι υπέρ του 20χρονου τενίστα. Ο νικητής πήρε συνολικά στα τέσσερα σε 175 πόντους και ο Ελληνας τενίστας 167 πόντους. Μετά το Γουίμπλεντον, λοιπόν, ο «Τσιτσιφάστ» μένει εκτός συνέχειας και από τον πρώτο γύρο του US Open, ολοκληρώνοντας νωρίς τις υποχρεώσεις του στο τέταρτο και τελευταίο Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments