Ελλάδα

Κέρκυρα: Τι λέει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις καταγγελίες του 19χρονου μαθητευόμενου σεφ

Κέρκυρα: Τι λέει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τις καταγγελίες του 19χρονου μαθητευόμενου σεφ
Από τις πιο τραυματικές εμπειρίες αποδείχθηκε η πρακτική άσκηση ενός 19χρονου στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα μιας και ο ίδιος είε καταγγείλει στο εργατικό κέντρο του νησιού βασαναστήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα του ιατροδικαστή που εξέτασε τον 19χρονο δόκιμο μάγειρα δείχνει ότι ο νεαρός υπέστη βλάβες στα άκρα που προκλήθηκαν από θερμικό μέσο.

Οι βλάβες μάλιστα είναι αρκετές τόσο σε έκταση όσο και σε αριθμό. Ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής είναι ο τρόπος με τον οποίο έγιναν αυτές οι βλάβες στα άκρα του 19χρονου. Αν δηλαδή αυτές προήλθαν από καυτό λάδι που έπεσε από κάποιο τηγάνι ή κατσαρόλα ενώ μαγείρευε ή εάν του το πέταξε κάποιος πάνω του όπως άλλωστε έχει ισχυριστεί ο ίδιος. Αυτό είναι κάτι που ερευνούν οι αρχές στις οποίες βρίσκεται και ο φάκελος της υπόθεσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νεαρός που έκανε την πρακτική του στο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα έγινε στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με την καταγγελία του 19χρονου ο αρχιμάγειρας του έριξε καυτό λάδι με κουτάλι στον καρπό του δεξιού του χεριού προκαλώντας του εγκαύματα, ενώ τον είχε κάψει και με μαγειρικη σπάτουλα, όπως ισχυρίστηκε στην καταγγελία του.

Από την πλευρά του ο διάσημος βραβευμένος Έλληνας σεφ έχει υποστηρίξει πως ουδέποτε βασανίστηκε ο εν λόγω μαθητευόμενος ενώ κατά την περίοδο του επίμαχου γεγονότος εκείνος δεν βρισκόταν στο εστιατόριό του στην Κέρκυρα.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης και εκεί θα αποδειχθεί αν ευσταθούν ή όχι οι καταγγελίες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, έζησε μια πραγματική κόλαση

Διαβάστε παρακάτω την καταγγελία του 19χρονου προς το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments