Ελλάδα

Τραγωδία στο Αίγιο: Τι υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας για τον 28χρονο στο τροχαίο με αστυνομικούς το 2016

Τραγωδία στο Αίγιο: Τι υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας για τον 28χρονο στο τροχαίο με αστυνομικούς το 2016
Για τις συνθήκες του επεισοδίου που είχε το 2016 με αστυνομικούς, ο 28χρονος που παρέσυρε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο, μίλησε ο ένας εκ των συνηγόρων.

Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια ο 28χρονος οδηγός που πριν από λίγες ημέρες παρέσυρε σκότωσε και εγκατέλειψε μια γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, είχε αθωωθεί για την υπόθεση του τροχαίου με αστυνομικούς το 2016. «Ο νεαρός είχε την ατυχία να εμπλακεί σε ένα επεισόδιο με αστυνομικούς. Καμιά φορά οι αστυνομικοί νομίζουν ότι έχουν το απόλυτο imperium, ακόμη κι αν φταίνε σε ένα ατύχημα, αφού έχουν το δικαίωμα να διαμορφώσουν μια δικογραφία. Επειδή είναι ένα παιδί από μια γειτονιά όπως το Μενίδι και στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού αντέδρασε. Οι αστυνομικοί τον “τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί” και τον κατηγόρησαν και για αντίσταση κατά της Αρχής. Να σας πω όμως, ότι στο δικαστήριο όχι μόνο αθωώθηκε αλλά παραλίγο οι αστυνομικοί να βρεθούν κατηγορούμενοι» είπε ο κ. Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Για την υπόθεση στο Αίγιο, όπου ο 28χρονος παρέσυρε και σκότωσε μια γιαγιά και το εγγονάκι της, είπε ότι είναι στο στάδιο της διερεύνησης από την Τροχαία Πατρών και «όλα όσα ακούω να γράφονται για την ταχύτητα με την οποία κινείτο αλλά και τις συνθήκες του δυστυχήματος, όλα διερευνώνται».

Σε ερώτηση για το αν προτείνουν εξωδικαστικό συμβιβασμό με την οικογένεια των θυμάτων, ο Αλέξης Κούγιας εξηγεί: «Η υπαιτιότητα του νεαρού είναι αναμφισβήτητη. Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε πίσω τα θύματα. Εμείς προτείναμε, επειδή οι δικαστικές διαδικασίες είναι χρονοβόρες και επώδυνες, και επειδή είναι τάση στη δικαιοσύνη, προτείναμε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Δεν είναι υπερασπιστικός ελιγμός, είναι ειλικρινής πρόθεση».

Ανακοίνωση των συνηγόρων του 28χρονου

Σε ανακοίνωση που εξεδόθη το πρωί της Πέμπτης από το δικηγορικό γραφείο του του Αλέξη Κούγια αναφέρεται «Όπως είναι γνωστό, μαζί με το συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπαίτιος του ατυχήματος που συνέβη στις Καμάρες Αιγίου.

Όπως είναι επίσης γνωστό, κατόπιν εντολής του ιδίου και της οικογενείας του εκδώσαμε χθες ένα δελτίο τύπου, όπου προσπαθήσαμε ως Δικηγόροι, οι οποίοι είχαμε και έχουμε την άποψη ότι ο Δικηγόρος βοηθά τη Δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις, αφενός να εκτονώσουμε εντελώς την οιανδήποτε αντιπαράθεση με την οικογένεια των θυμάτων, αφετέρου να ενημερώσουμε με τον πλέον ορθό τρόπο την κοινή γνώμη, ώστε να αποφύγουμε κάθε είδους παραπληροφόρηση πάνω σε αυτή την υπόθεση.

Δυστυχώς αυτή η καλή πρόθεσή μας φαίνεται ότι εξελήφθη ως αδυναμία τόσο από την πλευρά της οικογένειας του θύματος, από την οποία αντιμετωπίστηκε με ακραίες τοποθετήσεις, οι οποίες είναι εν μέρει δικαιολογημένες λόγω της βαρύτατης θλίψεως από την απώλεια της ζωής δύο αθώων ανθρώπων, όσο και από μερίδα του Τύπου, αφού σήμερα σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, αλλά και σε πρωινές εκπομπές διεδόθη η ψευδής είδηση, ότι εις βάρος του εντολέα μας υπάρχουν ποινικές δικογραφίες που αφορούν είτε τροχαία ατυχήματα είτε άλλου είδους παράνομες συμπεριφορές».

Οι ειδήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς και μια δικογραφία που υπήρχε προ ετών εξαιτίας μιας αντιπαραθέσεως με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν κατά την κρίση μας κακή άσκηση των καθηκόντων τους, έχει κριθεί αμετάκλητα από την ποινική Δικαιοσύνη με αθωωτική απόφαση για τον εντολέα μας. Δεν επιθυμούμε την αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν επιθυμούμε να κάνουμε την οιανδήποτε υπεράσπιση μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά παρακαλούμε πριν δημοσιοποιήσετε οτιδήποτε, να ενημερωνόμαστε, ώστε να σας ενημερώνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments