Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου
Υπόθεση Novartis: Σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή από την αξιολόγηση προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί αξιόποινη πράξη από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με το αίτημα της άρσης της ασυλίας του για την άσκηση ποινικής δίωξης που αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας και συνδέεται με την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη με διάταξή της έθεσε στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καθώς με βάση το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυψε καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για το πρόσωπο του κ. Λοβέρδου είχε διαβιβαστεί και πριν από λίγους μήνες στη Βουλή , οπότε και είχε αρθεί η ασυλία του προκειμένου να δώσει εξηγήσει με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης. Ο κ. Λοβέρδος , μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς τόσο την ομιλία του στο Κοινοβούλιο για την υπόθεση της Νοvartis, όσο και τις μηνύσεις που έχει καταθέσει αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση αυτή κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή από την αποτίμηση – αξιολόγηση προκύπτουν ενδείξεις ότι έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη και ως εκ τούτου ζητείται η άρση της ασυλίας του.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη , αναμένονται οι επόμενες κινήσεις εκ μέρους της κ. Τουλουπάκη που αφορούν τους δύο εκκρεμείς φακέλους για την ίδια υπόθεση και συγκεκριμένα για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με αφορμή το γεγονός ότι μπήκε στο αρχείο η δικογραφία που αφορούσε τον ίδιο για την υπόθεση Novartis προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα έκλεισε και τυπικά, με καθυστέρηση είκοσι μηνών, μια ιταμή διαδικασία σπίλωσης και απόπειρας δολοφονίας χαρακτήρων, που ήταν νεκρόληκτη εξ υπαρχής. Απομένει τώρα στους αρμόδιους θεσμούς (Βουλή των Ελλήνων, Δικαιοσύνη) να αποκαλύψουν τους πραγματικούς ενόχους της άθλιας αυτής σκευωρίας, αλλά και τους συνεργούς τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments