Πολιτισμός

Μεξικό: Κάνει πάταγο σειρά που αφηγείται τον έρωτα δυο γκέι αγοριών

Μεξικό: Κάνει πάταγο σειρά που αφηγείται τον έρωτα δυο γκέι αγοριών
Στην συντηρητική χώρα του Μεξικού, όπου τα ποσοστά ομοφοβίας είναι υψηλά κάνει θραύση μια νέα σειρά που αφηγείται, για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά της χρονικά, τον έρωτα δυο εφήβων.

Εδώ και μερικές εβδομάδες στη συντηρητική πόλη του Μεξικού όλοι μιλούν για τον 17χρονο «Αριστότελες» και τον 18χρονο «Κουαχουτεμόκ», δυο γκέι αγόρια, ο έρωτας των οποίων άνθισε στο λύκειο. Είναι οι δυο χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς «Juntos, El Corazón Nunca Se Equivoca» (Μαζί, η Καρδιά Δεν Κάνει Ποτέ Λάθος), που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Univision. Είναι μια τολμηρή απόφαση των συντελεστών καθώς το Μεξικό κατακλύζεται από ομοφοβικές φιγούρες που αρνούνται εντελώς την ομοφυλοφιλία.

H σειρά κάνει θραύση και πολλοί είναι εκείνοι που μιλάνε για τις ελπίδες μιας χώρας να απεκδυθεί τον καθολικό συντηρητισμό που την διέπει και να υιοθετήσει πιο μοντέρνες αντιλήψεις που συνάδουν με τις αρχές της ανεκτικότητας και της αποδοχής.

Επί της ουσίας η σειρά αποτελεί spin-off (σημαίνει την σειρά που προκύπτει από τους κόλπους μιας άλλης, πριν από αυτή) του «Mi Marido Tiene Más Familia»: εκεί ήταν που είχαν γνωριστεί ο «Αριστότελες» (ο ηθοποιός Εμίλιο Οσόριο) και ο «Κουαχουτεμόκ» (ο ηθοποιός Χοακίν Μποντόνι), εκεί ερωτεύτηκαν και με την νέα σειρά παρακολουθούμε τον έρωτα τους να ανθίζει ακόμη περισσότερο και πλέον να αποζητά την αποδοχή των οικογενειών τους και των φίλων του – με τα δυο αγόρια μάλιστα να υπόσχονται πως σε λίγα χρόνια θα παντρευτούν!

Η δημοφιλία αυτής της τηλεοπτικής παραγωγής είναι τόσο μεγάλη ώστε ένα από τα πρώτα θέματα που είναι trending στο Twitter και το Instagram του Μεξικού είναι το #Aristemo, η συντομογραφία των δυο ονομάτων τους. Η Τζέσικα Ροντρίγκεζ, πρόεδρος της Univision, λέει πως «η σειρά επικυρώνει και φέρνει στην επικαιρότητα ορισμένα ακανθώδη σύγχρονα θέματα που δυστυχώς παραμένουν ακόμη ανεπίλυτα», και πρόσθεσε πως «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να μιλάμε με τηλεοπτικές σειρές και ιστορίες που προβάλλουν την διαφορετικότητα και την αποδοχή και αντανακλούν την κουλτούρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments