Πολιτική

ΔΕΘ 2019: Οι τέσσερις άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΕΘ 2019: Οι τέσσερις άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
ΔΕΘ 2019: Ένα πλάνο 12 μηνών που βασίζεται σε τέσσερις άξονες αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

ΔΕΘ 2019: Το Σάββατο (7/9) το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πλάνο 12 μηνών που θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Την ίδια στιγμή το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει κρατήσει κλειστά χαρτιά για το αν πρόκειται να ανακοινωθεί κάποια έκπληξη. Ωστόσο, παραπέμπουν στις προεκλογικές δεσμεύσεις και στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων, καθώς η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης είναι ο ένας από τους άξονες στους οποίους θ’ αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει κάτι διαφορετικό σε σχέση με όσα είχαμε δει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα οι δεσμεύσεις του θα μπορούν να αξιολογηθούν στην επόμενη κιόλας ΔΕΘ. Πρόκειται δηλαδή για ένα πλάνο 12 μηνών και όχι τετραετίας. Ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε διάφορους τομείς και θα αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια το κυβερνητικό σχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

Τα σημεία κλειδιά για το πλάνο της Κυβέρνησης

  • Ο κ. Μητσοτάκης Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων – ήδη έγιναν νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο “την ανόρθωση της μεσαίας τάξης και τη στήριξη των πλέον αδύναμων στρωμάτων”.
  • Επενδύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα μιλήσει για το ξεμπλοκάρισμα των επενδύσεων που έχει ήδη επιτευχθεί (Ελληνικό, Cosco, Ελλ. Χρυσός) και “θα αναπτύξει το συγκεκριμένο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό και τόνωσης των επενδύσεων στο εσωτερικό”.
  • Εργασιακές σχέσεις. Στόχος μας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.
  • Ψηφιακό κράτος. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα τονίσει ότι “το κράτος παύει να ταλαιπωρεί τους πολίτες και γίνεται σύμμαχος της ανάπτυξης αντί να την εμποδίζει μέσω της γραφειοκρατίας”. Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στις αλλαγές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Τέλος, σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του θα παρουσιάσει μια σειρά από έργα που πρόκειται να γίνουν στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως την Παρασκευή επέλεξε να επισκεφτεί τα έργα επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments