Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: “Σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά”

Χρήστος Σταϊκούρας: “Σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά”
Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε σταδιακές μειώσεις των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελεί κορωνίδα της κυβερνητικής στρατηγικής για την οικονομία. Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε τη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με αφετηρία το 2020 και “όχημα” το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή.

“Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης. Οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της και να επαναφέρει τη χώρα, το συντομότερο, στην πλήρη κανονικότητα και σε πορεία σταθερής ανόδου”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

“Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της χώρας και των πολιτών της. Αυτά που υποστηρίξαμε προεκλογικά τα λέμε και σήμερα”, συμπλήρωσε.

Οι αναγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τη μείωση της φορολογίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη ΔΕΘ για να παρουσιάσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σε πρώτο πλάνο για τον πρωθυπουργό βρίσκεται η μείωση της φορολογίας. Αυτές οι μειώσεις θα δώσουν μεγάλη οικονομική ανάσα σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους. Δύο είναι οι βασικές ελαφρύνσεις που θα δει στο πορτοφόλι του κάθε μισθωτός και συνταξιούχος από την 1η Ιανουαρίου του 2020, ενώ ένα 1,5 χρόνο αργότερα θα δουν τις μειώσεις αυτές και οι επαγγελματίες, δηλαδή με την δήλωση για τα εισοδήματα του 2020, δηλαδή το καλοκαίρι του 2021.

Οι βασικές μειώσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

  • Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι και 10.000 ευρώ, έναντι 22% που ισχύει σήμερα.
  • Διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments