Video

Χωριό με 600 γυναίκες ζητά άντρες για μόνιμους κάτοικους

Χωριό με 600 γυναίκες ζητά άντρες για μόνιμους κάτοικους
Ένα χωριό έγινε πρώτο θέμα καθώς ζητάει από άντρες να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι στην περιοχή.

Είναι συχνό φαινόμενο με την πάροδο των ετών ο κόσμος να αφήνει τα χωριά για τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληρα χωριά έχουν ερημώσει καθώς οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση αποκέντρωσης, ωστόσο ακόμα τα αστικά κέντρα μαζεύουν τον περισσότερο κόσμο. Κάποια χωριά βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και ψάχνουν λύσεις.

Ένα τέτοιο χωριό βρίσκεται στη Βραζιλία. Το πρόβλημα που υπάρχει στο  Noiva do Cordeiro είναι ότι δεν υπάρχουν άντρες. Για την ακρίβεια υπάρχουν 600 γυναίκες που ζητούν να μετακομίσουν κάποιοι άντρες στην περιοχή. Οι γυναίκες που μένουν εκεί είναι ηλικίας 25 έως 35 ετών. Μάλιστα, ζητούν να προσαρμοστούν στις ιδαιτερότητες του χωριού και να σεβαστούν την ισότητα των φύλων, αλλιώς είναι ανεπιθύμητοι. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ενώ η Telegraph έφτασε μέχρι εκεί για να διαδώσει το… πρόβλημα του χωριού!

Δείτε το σχετικό βίντεο

Το χωριό που δεν γεννιούνται παιδιά

Τα τελευταία δέκα χρόνια στο χωριό Miejsce Odrzanskie, στην Πολωνία δεν έχει γεννηθεί ούτε ένα αγόρι στην περιοχή. Κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο και αυτό έχει «αναγκάσει» επιστήμονες και media να ασχοληθούν με αυτό. Το πρόβλημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που οι αρχές έχουν δεσμευθεί πως η οικογένεια που θα καταφέρει να γεννήσει αγόρι θα λάβει χρηματικό έπαθλο, ενώ το όνομα που θα του δοθεί αργότερα, θα δοθεί και σε έναν από τους δρόμους του χωριού.

Το συγκεκριμένο Πολωνικό χωριό είναι περισσότερο μια μικρή αγροτική κοινότητα. Στην περιοχή δεν έχει καφετέριες, εστιατόρια και σχολεία, με τον πυροσβεστικό σταθμό να είναι το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής των κατοίκων. Αυτό έκανε του επιστήμονες να ασχοληθούν με το θέμα και έφτασαν να ισχυρίζονται πως ευθύνονται οι γυναίκες που δεν γεννούν αγόρια επειδή δεν καταναλώνουν πολύ ασβέστιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments