Αθλητισμός

Ελλάδα – Τσεχία: Η ΕΟΚ ζητά τη διαγραφή των διαιτητών του αγώνα

Ελλάδα – Τσεχία: Η ΕΟΚ ζητά τη διαγραφή των διαιτητών του αγώνα
Ελλάδα - Τσεχία: Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΟΚ στην FIBA για τη διαιτησία.

Ελλάδα – Τσεχία: Η Εθνική μας ομάδας νίκησε με 84-77 αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 12 πόντων που χρειαζόταν για να προκριθεί στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έτσι αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι αποφάσεις των τριών διαιτητών της αναμέτρησης που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ακατανόητες κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Μετά τη λήξη του ματς η ΕΟΚ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την FIBA ζητώντας την τιμωρία των τριών διαιτητών, του Γκλίσιτς από την Σερβία, του Αουνκρόγερς την Λετονία και Λίτσκα από την Πολωνία. Η ΕΟΚ ζητά από την Ομοσπονδία να δει ξανά το βίντεο του ματς και να τιμωρήσει τους διαιτητές ενώ θυμίζουμε πως και οι Λιθουανοί έχουν σφοδρά παράπονα από τη διαιτησία σε αυτή τη διοργάνωση, καταθέτοντας ένσταση που τελικά δεν είχε αντίκρυσμα, για το ματς με την Γαλλία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε με πέντε φάουλ από τους διαιτητές του ματς, από τα οποία τα τρία ήταν ανύπαρκτα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή του ελληνικού πάγκου, αλλά και του κόσμου που αντιλήφθηκε αμέσως ότι ήταν λανθασμένες οι αποφάσεις. Οι ρέφερι της αναμέτρησης έχασαν πολλές φάσεις ενώ σε καθοριστικά σημεία και ενώ το μομέντουμ ήταν… ελληνικό χρέωσαν με λανθασμένες υποδείξεις με φάουλ τον Αντετοκούνμπο.

Συνολικά ο Γιάννης στα τρία τελευταία του φάουλ αδικήθηκε προκαλώντας την οργή του κόσμου, ενώ και τα social media πήραν φωτιά ειδικά με το 5ο και την αποβολή του. Το τελευταίο φάουλ έχει γίνει viral και αντικείμενο σχολίων αφού ξεκάθαρα ο Μπάλβιν δεν έχει προλάβει να στηθεί και ο Γιάννης έπρεπε να κερδίσει αμυντικό φάουλ και δύο βολές. Αξιοσημείωτο είναι ότι η φάση αυτή φαίνεται ακόμα και στο live του ματς και δεν χρειάζεται ριπλέι, το οποίο ωστόσο είναι κατατοπιστικότατο.

Δείτε τα τρία φάουλ που σφυρίχτηκαν στον Γιάννη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments