Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα θέσει την ταχύτερη αποπληρωμή του ακριβότερου τμήματος του δανείου στο ΔΝΤ

Χρήστος Σταϊκούρας: Θα θέσει την ταχύτερη αποπληρωμή του ακριβότερου τμήματος του δανείου στο ΔΝΤ
Χρήστος Σταϊκούρας: Τι θα ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση της Παρασκευής στο Ελσίνκι.

Χρήστος Σταϊκούρας: Το θέμα της ταχύτερης αποπληρωμής του ακριβότερου τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, θα θέσει ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Ελσίνκι, ενημερώνοντας σχετικά τους ομολόγους του στην ευρωζώνη. Παράλληλα, θα αποσταλούν επιστολές- αιτήματα προς τον ESM και τον EFSF, ενώ η όλη διαδικασία (που στο τέλος θα λάβει την έγκριση του Eurogroup) θα διαρκέσει περίπου 2 μήνες. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, θα ζητηθεί η επαναγορά δανείου ύψους 2,9 δισ. ευρώ (με επιτόκιο 5,13%), προκειμένου το μεσοσταθμικό επιτόκιο προς το Ταμείο να μειωθεί κάτω από το 3%.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα βασικά σημεία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ, στο περιθώριο του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβφσκις και τον επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί.

Η προτεραιότητα του Χρήστου Σταϊκούρα

Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων αποτελεί κορωνίδα της κυβερνητικής στρατηγικής για την οικονομία. Ο κύριος Σταϊκούρας προανήγγειλε τη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με αφετηρία το 2020 και «όχημα» το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή.

«Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης. Οι πολίτες έδωσαν στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της και να επαναφέρει τη χώρα, το συντομότερο, στην πλήρη κανονικότητα και σε πορεία σταθερής ανόδου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Η Νέα Δημοκρατία, διαχρονικά, δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της χώρας και των πολιτών της. Αυτά που υποστηρίξαμε προεκλογικά τα λέμε και σήμερα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments