Ελλάδα

Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 20 ανήλθαν οι νεκροί

Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 20 ανήλθαν οι νεκροί
Ιός Δυτικού Νείλου: Επιπλέον 5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον ιό, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα να φτάσει τους 20 ο αριθμός των νεκρών.

Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 20 ανήλθε ο αριθμός των ασθενών, ηλικίας άνω των 60 ετών, που πέθαναν εξαιτίας της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ενώ 158 κρούσματα έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Συνολικά, μέχρι και 12 Σεπτεμβρίου, έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 176 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 109 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τα 67 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Τα κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ανατολικής Αττικής, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Σερρών, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα νόσησαν 18 επιπλέον άτομα ενώ την ζωή τους έχασαν 5 άνθρωποι. «Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Σημειώνει επίσης ότι «καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές κυκλοφορίας του και οι πιθανές περιοχές καταγραφής κρουσμάτων σε κάθε περίοδο μετάδοσης δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια». Ως εκ τούτου, ο ΕΟΔΥ συνιστά την τήρηση ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments