Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία – Σφραγισμένη μέχρι την Τετάρτη

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία – Σφραγισμένη μέχρι την Τετάρτη
Υπόθεση Novartis: Σφραγισμένη θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη η δικογραφία. Στον φάκελο περιλαμβάνονται και οι καταθέσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αγγελή.

Υπόθεση Novartis: Πριν από λίγο κατατέθηκε στη Βουλή η δικογραφία που αφορά στην υπόθεση της Novartis και της απόπειρας στησίματος σκευωρίας. Η αναγγελία της διαβίβασης του φακέλου θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Έως αυτή τη στιγμή η δικογραφία θα μείνει σφραγισμένη στο αρμόδιο γραφείο της Βουλής.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή ενώ δεν αποκλείεται στην συνέχεια να υπάρχει διαβίβαση συμπληρωματικών δικογραφιών με καταθέσεις και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα η δικογραφία περιέχει καταθέσεις που κατονομάζουν πολιτικά πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις  στο έργο της δικαιοσύνης, αναμένεται να ανακοινωθεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Τετάρτης. Το επόμενο δε στάδιο της διαδικασίας είναι να κατατεθεί από συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών αίτημα για σύσταση εξεταστικής ή προκαταρκτικής επιτροπής (αν αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα) που θα αναλάβει το έργο της διερεύνησης της υπόθεσης εντός Βουλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments