Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Τα προβλήματα με την υπόθεση Novartis – Τα «σενάρια» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νέα Δημοκρατία: Τα προβλήματα με την υπόθεση Novartis – Τα «σενάρια» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Νέα Δημοκρατία: Η κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση Novartis ο πρωθυπουργός.

Νέα Δημοκρατία: Η υπόθεση Novartis είναι χωρίς αμφιβολία η πρώτη πολύ δυνατή δοκιμασία της νέας κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει συμπληρώσει ούτε τρεις μήνες στην κυβέρνηση αλλά είναι αντιμέτωπη με μία πολύ σοβαρή κρίση. Η κοινοβουλευτική ομάδα στηρίζει ανεπιφύλακτα τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την υπόθεση Novartis ο πρωθυπουργός.

Όμως στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας υπάρχουν και αντίρροπες τάσεις όσον αφορά την υπόθεση. Για παράδειγμα υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν πως ο πρώην πρωθυρπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να μπει στο κάδρο των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών μαζί με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Εμείς εκτεθήκαμε προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά όταν λέγαμε πως ο πρώην πρωθυπουργός είναι υπόλογος και θα του αποδοθούν ευθύνες», τονίζουν. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ασφαλώς όσοι πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι γνωστό πως θα ήθελε να δει τη διερεύνηση για τον προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάει «ως το τέλος», όπως έχει πει και ο ίδιος.

Οι «Καραμανλικοί»

Στην “αντίπερα” όχθη βρισκονται οι «Καραμανλικοί», οι οποίοι ασφαλώς έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις κι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τον κ. Παπαγγελόπουλο από τη στιγμή που εκείνος έγινε υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουν, ωστόσο, σιωπηλοί για το ζήτημα, ενώ, αντιθέτως, μια ομάδα μετριοπαθών βουλευτών που δεν κατατάσσονται ούτε στους μεν ούτε στους δε και ταυτόχρονα δεν ανήκουν ούτε στους «μητσοτακικούς» εκφράζουν την άποψη ότι η υπόθεση θα έπρεπε να πάει σε εξεταστική επιτροπή ή να γυρίσει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη και να συνεχίσει εκείνη απερίσπαστη το έργο της.

Το τελευταίο υπενθυμίζεται ότι είχε παρουσιάσει ως προσωπική της άποψη η Ντόρα Μπακογιάννη, πριν κυκλοφορήσει ως ένα από τα σενάρια που εξετάζει η κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά μετά τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής.

Τα «σενάρια» για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το πρώτο σοβαρό πεδίο εσωκομματικής αντιπαράθεσης θα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, τα σενάρια που θέλουν τον κ. Μητσοτάκη να προτείνει χάριν συναίνεσης πρόσωπο από την Κεντροαριστερά και τον ευρύτερο εκσυγχρονιστικό χώρο δεν είναι καθολικά αποδεκτά στη ΝΔ.

Τουναντίον, από τους «Σαμαρικούς» διακινείται εκ νέου σενάριο για τον κ. Σαμαρά. Εκτιμούν δε ότι ο κ. Μητσοτάκης «το χρωστάει» στον πρώην πρωθυπουργό, από τη στιγμή που δεν τον πρότεινε για Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έκανε το … χατίρι του με τον κ. Τσίπρα για την υπόθεση Novartis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments