Video

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη Μόρια: Η στιγμή που η άτυχη μητέρα ζητάει βοήθεια μέσα από το φλεγόμενο κοντέινερ

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη Μόρια: Η στιγμή που η άτυχη μητέρα ζητάει βοήθεια μέσα από το φλεγόμενο κοντέινερ
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη Μόρια: Οι μετανάστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, πετώντας νερό με μπουκάλια αλλά μάταια. Πολύ γρήγορα, η άτυχη γυναίκα παγιδεύεται μέσα στους πυκνούς καπνούς και χάνεται.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη χθεσινή πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία Αφγανή παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του OPEN. Είναι η στιγμή που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη και η Αφγανή μητέρα εγκλωβισμένη μέσα στο φλεγόμενο κοντέινερ ζητάει την βοήθεια των συγκατοίκων της.

Οι εικόνες συγκλονίζουν. Όπως μπορείτε να δείτε, στο βίντεο εμφανίζεται η άτυχη γυναίκα να κουνάει ένα λευκό χαρτί ζητώντας τη βοήθεια των συγκατοίκων της αλλά οι πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια παρακολουθούν την τραγωδία χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Κανείς δεν μπορεί να την βοηθήσει. Το πλήθος της φωνάζει, την καλούν να βγει έξω. Κάποιοι προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα, αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Σε δευτερόλεπτα το κοντέινερ τυλίγεται στις φλόγες. Οι μετανάστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, πετώντας νερό με μπουκάλια αλλά μάταια. Πολύ γρήγορα η άτυχη γυναίκα παγιδεύεται μέσα στους πυκνούς καπνούς και χάνεται.

Λίγο αργότερα, οχήματα της Πυροσβεστικής με τη συνοδεία αστυνομικών μπαίνουν στον καταυλισμό . Οι πρόσφυγες φωνάζουν στους πυροσβέστες να βιαστούν. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Δίνουν μάχη με τις φλόγες και τελικά θέτουν υπό έλεγχο τη φωτιά έπειτα από μισή ώρα.

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο ΚΥΤ της Μόριας

Η φωτιά έχει μόλις σβήσει και οι μετανάστες τρέχουν στα καμένα κοντέινερ. Μέσα  από τα αποκαΐδια ανασύρεται η νεκρή γυναίκα. Πρόσφυγες και μετανάστες την μεταφέρουν προς την έξοδο του καταυλισμού με μια κουβέρτα. Η απόγνωση γίνεται οργή και ξεσπούν άγρια επεισόδια. Ομάδες προσφύγων επιτίθενται κατά των πυροσβεστικών οχημάτων και προκαλούν σοβαρές ζημιές με πέτρες και ξύλα. Η σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών κινδυνεύει άμεσα και αναγκάζονται να αποσυρθούν.

  «Άρχισαν να πετάνε πέτρες, έσπασαν όλα τα κρύσταλλα και από τα δύο τα αυτοκίνητα τους συναδέλφους που κατέβηκαν κάτω τους πήραν όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα από τα ρούχα τα δεύτερα που είχαν, τα τζάκετ μέχρι και τα κράνη και τους ασυρμάτους βάζοντας τους φωτιά», δήλωσε ο πρόεδρος πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του OPEN:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments