Πολιτική

Δήμος Αθηναίων: Καταρτίζει σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας προσφυγικής κρίσης

Δήμος Αθηναίων: Καταρτίζει σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας προσφυγικής κρίσης
Δήμος Αθηναίων: Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι η πρωτεύουσα ετοιμάζει σχέδιο αντιμετώπισης μιας ένας προσφυγικής κρίσης.

Δήμος Αθηναίων: Ολοκληρωμένη πρόταση συγκρότησης μηχανισμού για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης νέας προσφυγικής κρίσης , εξαιτίας της αύξησης των προσφυγικών -μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας , καταρτίζει και θα παρουσιάσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο δήμος Αθηναίων.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος , Κώστας Μπακογιάννης, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που είναι σ΄εξέλιξη.Ο κ. Μπακογιάννης , υπογράμμισε ότι ο δήμος Αθηναίων «πρέπει να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια» και να είναι « στην πρώτη γραμμή». Όπως και ήταν ,υπενθύμισε , τα προηγούμενα χρόνια . Επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν « πολύ μεγάλες κοινωνικές συνέπειες» με «ορατό το κίνδυνο οι κάτοικοι περιοχών της που έχουν τέτοιες δομές , να αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι « δεν τιμά κανένα» η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και επείγει ο απεγκλωβισμός και μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα « στη βάση της αναλογικότητας». Στο θέμα αυτό είπε , « είναι πολύ εύκολο να διχαστούμε , να πολωθούμε ,ο καθένας να εκφράσει τις ιδεοληπτικές ή ιδεολογικές του ανησυχίες» .Όμως « πάνω απ΄όλα» , πρόσθεσε , «έχει να κάνει με το σεβασμό στον άνθρωπο , την αλληλεγγύη , όλα αυτά που διαχρονικά εκφράζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και ταυτίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας».

Πρόταση Νάσου Ηλιόπουλου για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου

Την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου, πρότεινε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σ΄εξέλιξη, ζητώντας να τεθεί ως θέμα στην επόμενη σύγκλησή του.

Δ.Σ Αθήνας: Μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ στους δήμους

Υπέρ της διεκδίκησης των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ στους δήμους, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία, τάχθηκε με ομόφωνο ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη. Τις επιπτώσεις που θα έχει στις υπηρεσίες του, η αποχώρηση των εργαζομένων αυτών, που ανέρχονται σε εκατοντάδες στο δήμο της Αθήνας, επισήμαναν, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments