Ελλάδα

Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Έναρξη λειτουργίας με υπογραφή Κόνσολα

Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Έναρξη λειτουργίας με υπογραφή Κόνσολα
Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Ο υφυπουργός Τουρισμού υπέγραψε την προκήρυξη για την επαναλειτουργία της, μέσω της εισαγωγής 40 σπουδαστών.

Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης: Δόθηκε το “ πράσινο φως” για τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης, καθώς ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, υπέγραψε την προκήρυξη για την εισαγωγή 40 σπουδαστών. Η Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης είναι διετούς διάρκειας και οι υποψήφιοι με ελληνική υπηκοότητα πρέπει να έχουν αποφοιτήσει αποδεδειγμένα από Ελληνικό Λύκειο ή από ελληνικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών σε κάθε Σχολή, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να έχουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον μιας (πέραν της ελληνικής) ξένης γλώσσας. «Η Θεσσαλονίκη μετά από 10 χρόνια, αποκτά και πάλι μια αναβαθμισμένη Σχολή Ξεναγών, που θα αναδείξει ικανά και εξειδικευμένα επαγγελματικά στελέχη”, δήλωσε ο κ.Κόνσολας και πρόσθεσε: “ Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες».

Σημειώνεται ότι τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να υποβληθούν από την Δευτέρα 14/ 10 /2019 έως και την Παρασκευή 18/ 10 /2019 .

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ολική ανατροπή του μοντέλου της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, είχε προδιαγράψει ο υφυπουργός Τουρισμού πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διοργανώθηκε στην Πάτρα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος». «Σχεδιάζουμε με τα μάτια στραμμένα στο αύριο και όχι στο χθες», ανάφερε ο κ. Κόνσολας και τόνισε ότι «η διασύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την οικονομία του μέλλοντος και τις σύγχρονες τάσεις στον τουρισμό, είναι ο δικός μας στόχος».

Επισήμανε, επίσης, ότι το πραγματικό πρόβλημα, σήμερα, της τουριστικής εκπαίδευσης είναι το έλλειμμα στρατηγικής, η λογική μικροδιευθετήσεων και οι πρακτικές δημιουργίας σχολών με γενικό ή ξεπερασμένο γνωστικό αντικείμενο όταν το μεγάλο ζητούμενο είναι η υψηλή εξειδίκευση σε ό, τι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. «Υπάρχουν διάσπαρτες σχολές χωρίς εμφανή στόχευση, αλλά και σύγχρονα γνωστικά αντικείμενα που θα συνδέονται με ειδικότητες που δημιουργούν οι ανάγκες της ίδιας της αγοράς», είπε και πρόσθεσε: «Σήμερα, υπάρχουν άγνωστες ειδικότητες για τα πανεπιστήμια μας, τις ΑΣΤΕ αλλά και τα ΙΕΚ για τον τουρισμό, που, όμως, είναι ήδη περιζήτητες και θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Ουσιαστικά, μιλάμε για περιζήτητες και πολύ καλά αμειβόμενες ειδικότητες που θα πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments