Τεχνολογία

Εφτά λειτουργίες που κανείς δεν ξέρει ότι έχουν τα iPhone [pics]

Εφτά λειτουργίες που κανείς δεν ξέρει ότι έχουν τα iPhone [pics]
Τρομερό ποσοστό ανθρώπων κάνει χρήση iPhone στις μέρες μας παρά το τσουχτερό του κόστος, και αυτό γιατί είναι μια λειτουργική συσκευή που τα έχει όλα.

Η προτίμηση των καταναλωτών στα iPhone είναι εδώ και καιρό γνωστή. Πλήθος κόσμου δίνει τεράστια ποσά για να αποκτήσει το πανέξυπνο κινητό με τις εκπληκτικές δυνατότητες. Ωστόσο, όσα κι αν γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο «πολυεργαλείο», πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθουμε, που θα μας ξαφνιάσει. Ακόμη και οι χρήστες που έχουν χρόνια συσκευές iPhone πολλές φορές εκπλήσσονται από τα χαρακτηριστικά που έχουν αλλά δεν τα γνωρίζουν.

Δείτε εφτά λειτουργίες που δεν γνωρίζατε ότι έχουν τα iPhone:

1. Μάθημα στo Siri

Βαρεθήκατε να ακούτε τον Siri να προφέρει λάθος το όνομά σας; Την επόμενη φορά, πείτε του «Δεν προφέρεται έτσι το [όνομα]» και ο Siri θα προτείνει διαφορετικές εκδοχές για την προφορά του, μέχρι να διαλέξετε εκείνη που θέλετε να αποθηκευτεί στη μνήμη της. (εκτός των άλλων, ο Siri μπορεί να σας πει πόσα αεροπλάνα πετάνε τη δεδομένη στιγμή από πάνω σας, να διαβάσει τα email σας, ακόμη και να σας πει πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώτε.)

2. Εξατομικευμένη δόνηση

Ναι μάλιστα, υπάρχουν διαφόρων ειδών δονήσεις για να επιλέξετε. Πατήστε στις Ρυθμίσεις, ύστερα στους Ήχους, μετά στη Δόνηση και στη Δημιουργία νέας Δόνησης για να φτιάξετε το δικό σας ρυθμό. Στο τέλος μετονομάστε τον, ανάλογα με αυτό που θέλετε να συμβολίζει ο καθένας. Παραδείγματος χάρη, θα μπορούσατε να έχετε έναν ρυθμό για όταν λαμβάνετε sms, διαφορετικό για tweets και άλλον για μέιλ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να βγάζετε το κινητό από την τσάντα με το που ακούτε κάποια ειδοποίηση, και που τις περισσότερες φορές αποδεικνύεται ασήμαντη.

3. Φωτογραφία με τα ακουστικά

Πόσες φορές έχουμε προσπαθήσει να βγάλουμε εκείνο το selfie με ολόκληρη την οικογένεια, αλλά τα χέρια μας δεν φτάνουν τόσο μακριά για να πατήσουν το κουμπί και να τους χωρέσουν όλους; Η λύση στο πρόβλημα είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Συνδέστε τα ακουστικά σας με το κινητό, βάλτε την κάμερα να δείχνει κανονικά, πάρτε τη θέση σας και τραβήξτε τη φωτογραφία, πατώντας στα ακουστικά το κουμπί που ανεβάζει τον ήχο. Τόσο απλό.

4. Γρήγορη φόρτιση

Έχετε λίγα μόνο λεπτά για να φορτίσετε το κινητό μέχρι να πάτε στη δουλειά; Βάλτε το στη λειτουργία πτήσης και αυτό θα φορτίσει πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα φόρτιζε κανονικά, αφού δεν θα σπαταλά μπαταρία ψάχνοντας για Wi-Fi ή για κάποιο δίκτυο για να συνδεθεί. Η λειτουργία πτήσης είναι και ο ιδανικότερος τρόπος για να κρατήσει λίγο περισσότερο εκείνο το 5% που απομένει στην μπαταρία.

5. Το νανούρισμα

Ο ύπνος σας παίρνει πιο εύκολα όταν ακούτε μουσική; Μπορείτε να ρυθμίσετε το κινητό σας έτσι ώστε να σταματήσει να παίζει μουσική λίγο αφότου σας πάρει ο ύπνος: πηγαίνετε στο ρολόι του κινητού σας και πατήστε το Χρονόμετρο. Αφού επιλέξετε για πόση ώρα θέλετε να παίζει μουσική, κάντε τικ στην επιλογή «When Timer Ends» στην ίδια σελίδα. Μεταβείτε ύστερα στο κάτω μέρος της λίστας των διαθέσιμων ήχων ειδοποίησης και επιλέξτε το «Stop Playing» από το μενού. Τέλος, πατήστε στο Χρονόμετρο το Start. Τα τραγούδια θα σταματήσουν να παίζουν όταν λήξει η αντίστροφη μέτρηση.

6. Θυμηθείτε να αγοράσετε χαρτί κουζίνας

Η λέξη κλειδί είναι Υπομνήσεις τοποθεσίας (ή αλλιώς geofence). Το Ιphone μας δίνει τη δυνατότητα να καθορίσουμε την τοποθεσία εκείνη στην οποία θέλουμε να μας ειδοποιεί όταν βρεθούμε κοντά της. Για παράδειγμα, όταν βρεθούμε κοντά στο σούπερμαρκετ, το Iphone μας ειδοποιεί να αγοράσουμε εκείνο το χαρτί κουζίνας που μας έχει τελειώσει ή εάν κάνουμε βόλτα κοντά στην τράπεζα μας ειδοποιεί να πληρώσουμε εκείνο το λογαριασμό που συνεχώς μας διαφεύγει.

Πώς γίνεται αυτό; Πατήστε στην εφαρμογή «Υπομνήσεις», προσθέστε μία καινούρια υπενθύμιση, αγγίξτε το «i» πάνω στο χάρτη και ενεργοποιήστε την επιλογή «Υπενθύμιση στην τοποθεσία». Αγγίξτε «Τοποθεσία» και επιλέξτε μια τοποθεσία στη λίστα ή εισαγάγετε μια διεύθυνση. Μετά τον προσδιορισμό μιας τοποθεσίας, μπορείτε να σύρετε για αλλαγή του μεγέθους του γεωγραφικού ορίου (geofence) στον χάρτη για τον καθορισμό της απόστασης από την τοποθεσία όπου θέλετε να σας σταλεί η υπόμνηση. Ρυθμίστε εσείς εάν θέλετε να σας έρθει ειδοποίηση όταν μπαίνετε ή όταν βγαίνετε από την καθορισμένη τοποθεσία.

7. Το αλφάδι

Η πυξίδα του iphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αλφάδι για να κρεμάσoυμε ίσια τους πίνακες μας. Πώς; Πηγαίνετε στην πυξίδα του κινητού και σαρώστε αριστερά για την εμφάνιση του αλφαδιού.Κρατήστε το iPhone δίπλα σε μια κορνίζα φωτογραφίας ή ότι θέλετε να κρεμάσετε και περιστρέψτε και τα δύο έως ότου να δείτε την πράσινη ένδειξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments