Πολιτική

Βασιλική Θάνου: «Άκυρο» και από Κομισιόν στην προσφυγή της

Βασιλική Θάνου: «Άκυρο» και από Κομισιόν στην προσφυγή της
Βασιλική Θάνου: Νέο όχι έλαβε η Βασιλική Θάνου για την απομάκρυνση της από την επιτροπή ανταγωνισμού.

Βασιλική Θάνου: Η πρώην πρόεδρος του Άρειου Πάγου δεν έχει δεχτεί το γεγονός ότι «κόπηκε» από την επιτροπή ανταγωνισμού. Μετά την προσφυγή που είχε καταθέσει στο ΣτΕ και είχε απορριφθεί η Βασιλική Θάνου εισέπραξε νέο «όχι» αυτή τη φορά από την Κομισιόν μετά από σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Η επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης  Μαργκαρέτ Βεστάγκερ απάντησε στον Έλληνα ευρωβουλευτή πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές καθώς και ότι δεν προκύπτει λόγος ώστε να παρέμβει στην υπόθεση.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει να στηρίξει την Θάνου η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ (έχει ήδη χάσει δύο φορές σε αιτήσεις αναστολής των αποφάσεων της κυβέρνησης) αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταγγέλλοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό έχει καταθέσει ερωτήσεις στην αρμόδια Επιτροπή ζητώντας ουσιαστικά να καταδικαστούν οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η απάντηση όμως της Μ. Βεστάγκερ κλείνει την πόρτα στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τη Β. Θάνου. Μάλιστα, η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  • Διαμηνύει ότι δεν βλέπει λόγο να παρέμβει στην υπόθεση.
  • Εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις που θα λάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
  •  Ξεκαθαρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δύναται να νομοθετήσει επιπρόσθετους κανόνες για τον διορισμό στελεχών σε Ανεξάρτητες Αρχές.
  •  Υπογραμμίζει πως η κοινοτική οδηγία που επικαλείται ΣΥΡΙΖΑ ορίζει μόνον τις ελάχιστες απαιτούμενες προστασίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments