Διεθνή

Ιαπωνία: Ο τυφώνας Χαγκίμπις σαρώνει τη χώρα – Συγκλονιστικές εικόνες

Ιαπωνία: Ο τυφώνας Χαγκίμπις σαρώνει τη χώρα – Συγκλονιστικές εικόνες
Ιαπωνία: Ο τυφώνας Hagibis, σημαίνει "ταχύτητα" στη γλώσσα των Φιλιππίνων.

Ιαπωνία: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οι αρχές συμβούλευσαν  πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις έπληξε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, φέρνοντας μαζί του την πιο δυνατή βροχή και τους πιο ισχυρούς ανέμους των τελευταίων 60 χρόνων. Ο τυφώνας Χαγκίμπις, που σημαίνει “ταχύτητα” στη γλώσσα των Φιλιππίνων, έφθασε στην ξηρά του νησιού Χονσού το βράδυ του Σαββάτου.

O Χαγκίμπις, απειλεί το Τόκιο καθώς αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής που δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 200 χιλιοστά, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες.  Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια κατολίσθηση στο νομό Gunma, ενώ ένας άλλος πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου που προκάλεσε η καταιγίδα.  Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν  από το πέρασμα του τυφώνα  στην πόλη 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο.

Το Ιαπωνικό γραφείο καιρού εξέδωσε την υψηλότερη προειδοποίηση για καταστροφές  από τις “πρωτοφανείς” καταιγίδες. Σύμφωνα με τα νέα της Kyodo, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ σε περισσότερα από 370.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας του τυφώνα.

Παράλληλα, 17.000 αστυνομικοί και στρατιώτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για τις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Έχει παρατηρηθεί πρωτοφανής βροχόπτωση σε πόλεις , χωριά για τα οποία έχει εκδοθεί η προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Yasushi Kajiwara, μετεωρολόγος της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (JMA).

«Η πιθανότητα είναι εξαιρετικά υψηλή να έχουν υπάρξει ήδη καταστροφές όπως οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες. Είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση που μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε τη ζωή σας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο Hagibis θα χτυπήσει την Νότια Ιαπωνία και το Τόκιο με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 130 km/h και αναμένεται να κινηθεί ανατολικά – βορειοανατολικά με ταχύτητα που πλησιάζει τα 30 χλμ/ώρα.

Για προληπτικούς λόγους, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά  καθώς επίσης τα εργοστάσια και οι γραμμές του μετρό. Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments