Πολιτική

Νίκος Δένδιας: “Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης”

Νίκος Δένδιας: “Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης”
Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για την κοινή στρατηγική μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι ένας ισχυρός παίκτης στα γεωπολιτικά ζητήματα.

Νίκος Δένδιας: Ο υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε για την κοινή στρατηγική μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. “Είναι μια απολύτως συμπεφωνημένη στρατηγική από τις δύο πλευρές, η οποία βασίζεται σε ιδέες που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε το ότι: “Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός παίκτης, ο οποίος διαθέτει αυτοπεποίθηση και κοιτάζει την Τουρκία ως ίσος προς ίσο. Εάν η Τουρκία έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτή είναι ισχυρή και απευθύνεται σε ανίσχυρο ομιλητή, κάνει τεράστιο λάθος”. Αναφερόμενος στη συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, την περιέγραψε ως παράγοντα ισορροπίας και σημείωσε ότι δεν στρέφεται κατά κάποιου άλλου, αλλά αύξησε το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα.

“Υπηρεσία στη διεθνή ειρήνη”

Την τοποθέτηση του Μάικ Πομπέο έναντι της Τουρκίας σχετικά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη χαρακτήρισε ως: “Υπηρεσία στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και όχι μια τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας. Κατονόμασε ποιος είναι ο ζαβολιάρης, ποιος με τον τρόπο που λειτουργεί, παραβαίνει τους κανόνες. Δεν φωνάξαμε τον μεγάλο μας αδελφό επειδή ο συμμαθητής μας στο σχολείο είναι άτακτος και μας απειλεί”.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ακόμα ότι θα επιθυμούσε ένα ισχυρότερο σήμα καταδίκης των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από τη Μόσχα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments