Διεθνή

Βαρκελώνη: Στους δρόμους και πάλι χιλιάδες αυτονομιστές (vids)

Βαρκελώνη: Στους δρόμους και πάλι χιλιάδες αυτονομιστές (vids)
Βαρκελώνη: Οι αρχές φοβούνται ότι και η Βαρκελώνη θα ξαναζήσει απόψε τις σκηνές των προηγούμενων ημερών.

Βαρκελώνη: Σε τεταμένη ατμόσφαιρα, χιλιάδες υποστηρικτές της ανεξαρτησίας διαδήλωσαν και πάλι απόψε το βράδυ στη Βαρκελώνη, μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 180 άνθρωποι. “Είμαστε φιλειρηνικοί άνθρωποι”, φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ριζοσπαστικής αριστεράς και άλλων συλλογικοτήτων για να καταγγείλουν την “καταστολή” εκ μέρους των δυνάμεων της τάξης.

“Έξω οι δυνάμεις κατοχής”, ήταν ένα άλλο σύνθημα που απευθυνόταν στους αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει την περιοχή. “Για μένα (οι συγκρούσεις) δεν είναι βία, είναι αυτοάμυνα. Κατεβαίνω στους δρόμους καθημερινά από την Δευτέρα”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας 20χρονος που αυτοχαρακτηρίστηκε “αντιφασίστας” και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι αρχές φοβούνται ότι και η Βαρκελώνη θα ξαναζήσει απόψε τις σκηνές των προηγούμενων ημερών, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των κουκουλοφόρων που εκτόξευαν πέτρες και έστηναν φλεγόμενα οδοφράγματα. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, νερού υπό πίεση και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει το πλήθος.

https://twitter.com/CataloniaHelp1/status/1185596140512796672

Πέδρο Σάντσεθ: «Ο ηγέτης της Καταλονίας πρέπει να καταδικάσει τη βία»

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού της Ισπανίας απέρριψε σήμερα μια έκκληση για διάλογο που απηύθυνε ο περιφερειακός ηγέτης της Καταλονίας, λέγοντάς του ότι πρέπει πρώτα να καταδικάσει τις ταραχές που συγκλονίζουν την Καταλονία. «Ο κ. Τόρα πρέπει να καταδικάσει σθεναρά τη βία, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο Σάντσεθ σε μια δήλωση μετά την έκκληση του αυτονομιστή Κιμ Τόρα στην κεντρική κυβέρνηση για συνομιλίες στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας διεξόδου από την κρίση.

Ο Σάντσεθ κάλεσε επίσης τον Τόρα να παραδεχθεί ότι υπάρχουν πολλοί Καταλανοί που δεν επιθυμούν την ανεξαρτησία της πλούσιας βορειοανατολικής περιφέρειας και οι οποίοι «του ζητούν να ανοικοδομήσει τη συνύπαρξη που δέχθηκε πλήγμα από το κίνημα της ανεξαρτησίας». Ο Ισπανός πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματός του ότι δεν θα δοθεί ανεξαρτησία στην Καταλονία «επειδή δεν είναι νόμιμη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments