Διεθνή

Βρετανία: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ

Βρετανία: Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ
Βρετανία: Συνεχίζεται το θρίλερ με το φορτηγό στο Έσσεξ, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν 39 πτώματα, με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της ιστορίας.

Βρετανία: Το όνομα και την ταυτότητα του οδηγού που μετέφερε τις 39 σορούς, που ανακαλύφθηκαν στο Έσσεξ της Βρετανίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα βρετανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Guardian», πρόκειται για τον 25χρονο Μο Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος φόνου μετά τη φρικτή αποκάλυψη, κι ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής. Ο ίδιος στα social media του, αυτοπροσδιορίζεται ως οδηγός φορτηγού, ενώ έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του μέσα σε φορτηγά και δίπλα σε οχήματα μεταφοράς.

Μάλιστα, στο προφίλ του εντοπίζεται και μια εικόνα όπου φαίνεται να βρίσκεται μέσα στο φορτηγό της φρίκης στο Έσσεξ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων στοιχείων που οδηγούν στο εν λόγω συμπέρασμα, εντοπίζεται και το αυτοκόλλητο «The Ultimate Dream» στο παρμπρίζ. Όσον αφορά στο φορτηγό, φέρεται να ανήκει σε εταιρεία Ιρλανδού πολίτη. «Το φορτηγό καταχωρήθηκε στην Βάρνα υπό την επωνυμία μιας εταιρείας που ανήκει σε Ιρλανδό πολίτη» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση. «Το φορτηγό Scania ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα υπό το όνομα μιας εταιρείας ιδιοκτησίας μιας υπηκόου Ιρλανδίας» λέει το υπουργείο.

Το βουλγάρικο δίκτυο BNR, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του, μεταδίδει ότι το φορτηγό εγγράφηκε στη Βουλγαρία στις 19 Ιουνίου 2017, και αποχώρησε από τη βαλκανική χώρα την επόμενη μέρα και εκ τότε δεν έχει επιστρέψει. Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία λέει πως πιστεύει ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία. Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Βρετανία: Πού στρέφονται και τι εξετάζουν οι αρχές

Αστυνομικός και ειδικός στο δουλεμπόριο μίλησε στους δημοσιογράφους δίνοντας μία πρώτη εικόνα τόσο για την τραγωδία όσο και για το πως σκοπεύει να κινηθεί η αστυνομία. «Τα 39 πτώματα βρέθηκαν στο πίσω μέρος του κοντέινερ πίσω από μία λευκή κουρτίνα. Ήταν μία πολύ φρικτή σκηνή», τόνισε ο Σίμους Λέχενι. Αυτό που εξετάζουν πρωτίστως οι αρχές είναι το αν οι νεκροί είχαν πέσει θύματα ενός οργανωμένου εγκλήματος το οποίο σχετίζεται με το δουλεμπόριο ή το λαθρεμπόριο.

«Πρώτος μας στόχος είναι να βρούμε την ταυτότητα των 39 πτωμάτων, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο. Προς το παρόν αυτό που κάνουμε είναι να εξετάσουμε τα ρούχα που βρέθηκαν στην σκηνή του εγκλήματος ώστε να συλλέξουμε όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται», τόνισε ο αστυνομικός. Πάντως το γεγονός ότι το φορτηγό έφτασε στο Έσσεξ το Σάββατο υποδεικνύει ότι τα πτώματα μπορεί να βρίσκονταν στο εμπορευματοκιβώτιο πάνω από τρεις μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments