Οικονομία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών για τις χρεώσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών για τις χρεώσεις
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο (24/10).

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ζήτημα των τραπεζικών  χρεώσεων θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης  του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη στις 12. Οι προμήθειες στις  τραπεζικές συναλλαγές έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην κοινότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και σε καταναλωτές. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει στους εκπροσώπους των τραπεζών  να μετριάσουν την επιθετική τιμολογιακή πολιτική.

Ειδικότερα στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γιώργος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, Θεόδωρος Πανταλάκης και η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρούλα Απαλαγάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης στη συνάντηση θα μετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στο θέμα των τραπεζικών χρεώσεων ο κ. Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του στο 11ο ετήσιο συνέδριο της ΕΕΔΕ, υπό τον τίτλο «11th Risk Management and Compliance», κάλεσε τους εκπροσώπους των τραπεζών να έχουν ευήκοα ώτα στην κοινωνία, έτσι ώστε «να μην υπάρχει η αίσθηση ότι συνεννοούνται στις προμήθειες που επιβάλλουν π.χ. σε θέματα καρτών».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις τράπεζες να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή συγκυρία που υπάρχει στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον με την πτώση των επιτοκίων και να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, ενώ δεσμεύθηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος των τραπεζών για την επίλυση του προβλήματος των ποινικών ευθυνών που αντιμετωπίζουν τα τραπεζικά στελέχη όταν κάνουν ρυθμίσεις, η οποία θα γίνεται πλέον κατ’ έγκλησιν και όχι αυτεπαγγέλτως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments