Διεθνή

Brexit: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για την παράταση

Brexit: Την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση για την παράταση
Brexit: "Δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για παράταση, αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη", δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε, Μισέλ Μπαρνιέ.

Brexit: Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται η Βρετανία μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές στις 12 του Δεκέμβρη. Μπορεί οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών, οι οποίοι συνήλθαν σήμερα στις Βρυξέλλες, να συμφώνησαν επί της αρχής στο αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση, ωστόσο αβέβαιη παραμένει η χρονική διάρκειά της. 

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση παράτασης

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ στο θέμα του Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, οι «27» της ΕΕ δεν μπόρεσαν να λάβουν απόφαση σχετικά με τη διάρκεια της παράτασης και αυτό δεν θα συμβεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το αίτημα για γενικές εκλογές.

Μιλώντας μετά από διήμερη συνάντηση πρεσβευτών στις Βρυξέλλες, ο Μπαρνιέ δήλωσε ότι μια εξαιρετική συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε με σαφή τρόπο. «Δεν υπάρχει απόφαση» είπε. Αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη για να δημοσιοποιήσει η ΕΕ την προσφορά της για παράταση μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για το αν θα υπάρξουν γενικές εκλογές.

Για να εγκριθεί η προσφυγή στις κάλπες από το κοινοβούλιο χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων κάτι που μοιάζει αρκετά δύσκολο καθώς οι Εργατικοί έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα στηρίξουν τις πρόωρες εκλογές μόνο εφόσον βεβαιωθούν ότι ο Τζόνσον δεν θα βγάλει τη χώρα από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments