Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Έχουμε τα δικά μας δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Η ισχύς και η αποφασιστική στάση του έθνους μας, είναι εκείνη που δεν επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να πετύχουν τους στόχους της στην Τουρκία, παρά τη μεγάλη υποστήριξη που έχουν»,δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στην εορταστική εκδήλωση για την 96η επέτειο της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. 

Αναφερόμενος στη Συρία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «εκεί που οι άλλοι βλέπουν τα πετρέλαια και τη συγκέντρωση δύναμης και όχι τους ανθρώπους, εμείς βλέπουμε τους αδερφούς μας και είμαστε η μόνη χώρα που το κάνουμε αυτό».

«Κανείς δεν έκανε κάποια προσπάθεια για να αποτρέψει τις 700 επιθέσεις που έγιναν σε βάρος μας, αρκετές εκ των οποίων ήταν πολύ βίαιες. Αντίθετα, οι τρομοκράτες ενεργούν υπό την προστασία των δυνάμεων ασφαλείας των ξένων χωρών. Σχεδόν κανείς από τη Δύση δεν μας κάλεσε για να μας συλλυπηθεί για τους 20 ανθρώπους μας που χάθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης ή τους 184 αδερφούς μας που τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Σε αυτή την περιοχή, σε αυτή τη θάλασσα έχουμε τα δικά μας δικαιώματα. Δεν έχουμε δουλειά να πάμε μόνο εκεί που δεν έχουμε δικαιώματα».

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ο Ερντογάν είπε: «Τα τελευταίες εβδομάδες, φάνηκε πως όποια χώρα ενδιαφερόταν για τη Συρία, εκτός από εμάς, είχε το βλέμμα της στις φυσιές πηγές της χώρας. Η Ρωσία ενημέρωσε σήμερα τις υπηρεσίες μας πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αδειάσει πλήρως την περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments