Ελλάδα

Monty Python: Το σκετσάκι που ενέπνευσε τις κοπέλες στη Νέα Φιλαδέλφεια

Monty Python: Το σκετσάκι που ενέπνευσε τις κοπέλες στη Νέα Φιλαδέλφεια
Monty Python: Ποιο είναι το σεκτσάκι που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τις κοπέλες που έκαναν παρέμβαση στην παρέλαση της 28η Οκτωβρίου.

Monty Python : Τις τελευταίες μέρες η παρέμβαση που έγινε στην παρέλαση του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει γίνει πρώτο θέμα. Το γεγονός έγινε αντικείμενο συζήτησης για πολιτικούς, αλλά και τον δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Βούρο. Αρκετός κόσμος όταν είδες τις κοπέλες να κάνουν “παρέλαση” με αυτό το βήμα έκανε την σύνδεση με τους Monty Python.

Στην ανακοίνωση που έκαναν οι νεαρές κοπέλες επιβεβαίωσαν ότι η γνωστή κωμική ομάδα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Γι’ αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι… Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python», αναφέρουν στο κείμενο που δημοσίευσαν.

Ποιοι ήταν οι Monty Python

Όλες αυτές τις μέρες το όνομα των Monty Python ακούγεται όλο και περισσότερο. Πρόκειται για το θρυλικό όνομα της ομάδας παραγωγής της τηλεοπτικής σειράς «Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντυ Πάιθον» (Monty Python’s Flying Circus). Είναι η εμβληματική κωμωδία που έπαιζε στην Μεγάλη Βρετανία το  1969, αλλά και μιας σειράς εκπομπών, κινηματογραφικών έργων, ηχογραφήσεων και θεατρικών παραγωγών από το 1969 μέχρι το 1989.

Τα μέλη της ομάδας των Monty Python είναι οι Γκράχαμ Τσάπμαν (Graham Chapman), Έρικ Άιντλ (Eric Idle), Τέρι Γκίλιαμ (Terry Gilliam), Τέρι Τζόουνς (Terry Jones), Τζον Κλιζ (John Cleese) και Μάικλ Πέιλιν (Michael Palin). Τα σατιρικά τους σκίτσα αποτέλεσαν μεγάλη επιρροή στην κουλτούρα της Βρετανίας.  Το έργο τους ήταν τόσο σημαντικό που μέχρι και σήμερα εμπνέει αρκετούς δημιουργούς.

Το σκετσάκι που αποτέλεσε έμπνευση για την παρέμβαση στη Νέα Φιλαδέλφεια ονομάζεται «The Ministry of Silly Walks» και είναι στα επεισόδια από τη δεύτερη σεζόν της σειράς. Πρόκειται για μια σάτιρα της γραφειοκρατικής ανεπάρκειας, και δείχνει τον John Cleese ως δημόσιο υπάλληλο σε ένα φαντασιακό Βρετανικό υπουργείο, το οποίο έχει αρμοδιότητα να παράγει παράξενους βηματισμούς. Με την πορεία τους οι Monty Python κατάφεραν να λογίζονται σαν θρύλοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments