Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφος των ομογενών – “Επιλύουμε πρόβλημα δεκαετιών”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφος των ομογενών – “Επιλύουμε πρόβλημα δεκαετιών”
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου βρέθηκε η ψήφος των ομογενών, με τον πρωθυπουργό να τονίζει πως η κυβέρνηση είναι κοντά στο να φθάσει σε μια μεγάλη επιτυχία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μετά από τρεις ώρες ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης δεν ήταν άλλο από την ψήφο των ομογενών. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα περιμένοντας πως η ψήφιση θα περάσει στη Βουλή με την συναίνεση 200 και πλέον βουλευτών. «Επιλύουμε θέμα που κρατά εδώ και πολλές δεκαετίες. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία της κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ισχυρά και επιθετικά ζήτησε από τους υπουργούς να στηρίξουν την επιτυχία του πολιτικού εγχειρήματος και ζήτησε να εξηγηθεί στη κοινή γνώμη ότι έπρεπε να εξασφαλισθεί στήριξη από 200 βουλευτές και παράλληλα να επισημανθεί ότι οι πολίτες δεν είναι αντίθετοι στις συνθέσεις, προκειμένου να βρίσκεται κοινός τόπος σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Παράλληλα συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη ΔΕΠΑ, η οποία σπάει στα τρία (Υποδομών, Εμπορίας και Διεθνών Έργων) . Συζητήθηκε ο δεκάλογος παρεμβάσεων για τη ΔΕΗ με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να εξυγιάνουμε και να εκσυγχρονίσουμε μια μεγάλη επιχείρηση που απαξίωσε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης τα κρούσματα βίας στον αθλητισμό και ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς επίσης και το Brexit και κατά πόσο η χώρα μας είναι έτοιμη για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments