Video

Κανείς δεν επιτρέπεται να μετακινήσει αυτή τη σκάλα – Δείτε γιατί [vid]

Κανείς δεν επιτρέπεται να μετακινήσει αυτή τη σκάλα – Δείτε γιατί [vid]
H μετακίνηση της συγκεκριμένης σκάλας απαγορεύεται, καθώς μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Η συγκεκριμέν σκάλα βρίσκεται στον Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ πάνω από την είσοδο της εκκλησίας και παραμένει εκεί χωρίς να μετακινείται εκατοστό. Ένα από τα παράδοξα των εκκλησιών ήρθε στο φως, καθώς μια σκάλα είναι ικανή να προκαλέσει ακόμη και διπλωματικό επεισόδιο. Όπως θα δείτε και παρακάτω δεν είναι μια οποιαδήποτε σκάλα, καθώς για εκείνη δύο εκκλησίες είναι ικανές να έρθουν σε… μετοπική.

Εδώ και 300 χρόνια η συγκεκριμένη σκάλα είναι αμετακίνητη. Κύριος λόγος που κανείς δεν έχει “τολμήσει” να την πειράξει είναι η διαμάχη μεταξύ της Ελληνορθόδοξης και της Αρμενικής Εκκλησίας.

Η ιστορία θέλει στις αρχές του 19ου αιώνα έναν εργάτη να τοποθετεί στο σημείο τη σκάλα προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης. Μετά το πέρας τον εργασιών, κανείς δεν γνώριζε ποια από τις δύο εκκλησίες είχε δώσει εντολή για να γίνουν τα έργα, με τον εργάτη να μένει άφαντος.

Από τότε η σκάλα έχει μείνει εκεί της λόγω της γραφειοκρατίας των δύο διοικήσεων. Το 1997 η σκάλα μετακινήθηκε από τη θέση της και έλειπε για αρκετές εβδομάδες για να επιστρέψει και πάλι στο γνωστό σημείο…Έτσι γίνεται αντιληπτό πως αν η σκάλα εξαφανιστεί ξανά τότε οι δύο Εκκλησίες θα “συγκρουστούν” γραφειοκρατικά, κάτι που φυσικά κανείς δεν επιθυμεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments