Αθλητισμός

Λομανά Λούα Λούα: Στην Αγγλία ο 38χρονος Κονγκολέζος

Λομανά Λούα Λούα: Στην Αγγλία ο 38χρονος Κονγκολέζος
Λομανά Λούα Λούα: Ο έμπειρος επιθετικός συνεχίζει χωρίς σταματημό την καριέρα του αφήνοντας τα Κατεχόμενα ανηφορίζοντας στην Αγγλία επιστρέφοντας στο Νησί, εκεί όπου ξεκίνησε και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Λομανά Λούα Λούα: Το λέει η καρδούλα του Κονγκολέζου! Στα 38 του ο άλλοτε επιθετικός του Ολυμπιακού και της Ομόνοιας συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπά όσο τίποτε άλλο. Ο Αφρικανός αφήνει τα Κατεχόμενα της Κύπρου και την Γκιρνέ Χαλκ Εβί και ανηφορίζει για την Αγγλία υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Πιτέρμπορο Σπορτς, ομάδα που αγωνίζεται στις τοπικές κατηγορίες του Νησιού.

Ο αγγλικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του έμπειρου επιθετικού, με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Ο 38χρονος συνεχίζει την πλούσια καριέρα του, η οποία ξεκίνησε στην Αγγλία κάνοντας ντεμπούτο με την φανέλα της Κόλτσεστερ σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ. Το ταλέντο του δεν άργησε να φανεί με μεγάλους ευρωπαικούς συλλόγους να βολιδοσκοπούν τις προθέσεις του, αλλά την Νιούκασλ θα βγαίνει τελική νικήτρια. Μετά την καθιέρωσή του στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ ήρθε η προοπτική του Ολυμπιακού παίζοντας με τους Πειραιώτες για πρώτη του φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Κονγκολέζος αγαπήθηκε όσο λίγοι για το στιλ του στο Λιμάνι, ωστόσο αγωνιστικά δεν κατάφερε να χαράξει μεγάλη πορεία στον Ολυμπιακό. Ομόνοι, Αλ Αραμπί και Μπλάκπουλ ορισμένοι από τους μετέπειτα σταθμούς της καριέρας του πραγματοποιώντας το 2009 μια μίνι επιστροφή στον Πειραιά που διήρκησε μισή σεζόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments