Αθλητισμός

Μπάιρον Σκοτ: Υποψήφιος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού

Μπάιρον Σκοτ: Υποψήφιος για τον πάγκο του Παναθηναϊκού
Μπάιρον Σκοτ: Ο Αμερικανός τεχνικός φέρεται να είναι μέσα σε αυτούς που εξετάζει ο Παναθηναϊκός για την επόμενη μέρα.

Μπάιρον Σκοτ: Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε τα πάντα για να κρατήσει τον Ρικ Πιτίνο. Ο έμπειρος κόουτς έπρεπε να γυρίσει στην οικογένεια του και απάντησε αρνητικά. Ο Παναθηναϊκός εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά τον Αργύρη Πεδουλάκη που επέστρεψε για τρίτη φορά στην ομάδα. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά και πριν λίγες μέρες αποχώρησε από την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει τον επόμενο τεχνικό του και υπάρχουν πολλοί προπονητές που θα ήθελαν να πάρουν αυτή τη θέση. Ένας από αυτούς φέρεται να είναι Μπάιρον Σκοτ. Πρόκειται για έναν προπονητή με μεγάλη εμπειρία από κορυφαίες ομάδες του NBA, ενώ δεν είναι άγνωστος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού καθώς έχει υπάρξει παίκτης του συλλόγου.

Ανοιχτός για Παναθηναϊκό ο Σκοτ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σελίδας trifilara.gr ο Αμερικανός κόουτς έχει βάλει τον μάνατζερ του να ενημερώσει τον Παναθηναϊκό ότι θα τον ενδιέφερε να επιστρέψει στην ομάδα. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Αθήνα ήταν ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Μπάιρον Σκοτ, πριν αποφασίσει να στραφεί στην προπονητική. Από το καλοκαίρι του 1998 έως τον 2016, ο Σκοτ εργάστηκε στο ΝΒΑ, αρχικά ως βοηθός και έπειτα ως πρώτος προπονητής. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός δούλεψε κατά σειρά σε Σακραμέντο Κινγκς ως μέλος του επιτελείου και ως κόους στους Νιού Τζέρσι Νετς (2000-2004), Νιού Όρλεανς Χόρνετς (2004-2009), Κλίβελαντ Καβαλίερς (2010-2013) και Λος Άντζελες Λέικερς (2014-2016).

Έκτοτε, ο Μπάιρον Σκοτ δεν έχει δουλέψει ξανά, αλλά όταν ενημερώθηκε από τον ατζέντη του για την προοπτική του Παναθηναϊκού, δήλωσε διαθέσιμος. Ο Σκοτ συνεργάζεται με το ESPN ως αναλυτής, αλλά είναι προφανές ότι θα ήθελε να κοουτσάρει ξανά.

Η έλευση του Ρικ Πιτίνο την προηγούμενη σεζόν στο ΟΑΚΑ άνοιξε το δίαυλο με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και μετέτρεψε το Τριφύλλι σε ελκυστικό προορισμό. Υπό άλλες συνθήκες, ίσως ο Σκοτ να απέρριπτε ευγενικά την πρόταση, αλλά η δημοσιότητα που πήρε το έργο του Πιτίνο στην Ελλάδα τον έκανε να το προσεγγίσει πιο ζεστά.

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις του Σκοτ αφορούσε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Σκοτ δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που η ομάδα παραμένει στην κατοχή της οικογένειας Γιαννακόπουλου και θυμάται με τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ο Σκοτ είχε γνωριστεί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τη σεζόν που έμεινε στην Ελλάδα και τον ανακαλεί στη μνήμη του ως έναν ενθουσιώδη άνθρωπο, με λατρεία για τον Σύλλογο.

Εξυπακούεται ότι όπως κάθε προπονητής ο οποίος δούλεψε για χρόνια στο ΝΒΑ, ο Σκοτ έχει υψηλό κασέ. Όμως, το οικονομικό δεν θα ήταν η πιο σημαντική παράμετρος, κάτι που ίσχυσε και για τον Ρικ Πιτίνο. Ο Σκοτ δεν θα έρθει δωρεάν, αλλά το μείζον ήταν το πρότζεκτ που θα συζητήσει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο“,αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments