Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις στο λιμάνι του Πειραιά – 179 μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου

Μεταναστευτικό: Νέες αφίξεις στο λιμάνι του Πειραιά – 179 μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου
Μεταναστευτικό: Σε καθημερινό δρομολόγιο έχει εξελιχθεί η απόβαση μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά, με τη κυβέρνηση να προσπαθεί να δώσει "ανάσα" στα νησιά του Αιγαίου.

Μεταναστευτικό: Δεν έχουν τέλος οι μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας. Καθημερινά το “δρομολόγιο” από τα παράλια της Τουρκίας στα νησιά του Αιγαίου φέρνει εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα με τις δομές φιλοξενίας στα νησιά να αδυνατούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Καθημερινά το λιμάνι του Πειραιά δέχεται εκατοντάδες μετανάστες , οι οποίοι με την απόβαση τους επιβιβάζονται σε λεωφορεία με κατεύθυνση δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

Σήμερα το πρωί , στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star 2” με 25 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω, 90 από την Κάλυμνο και 22 από τη Λέρο. Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας δίνοντας “ανάσα” στο μεγάλο πρόβλημα που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου.

Νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Νήσος Σάμος“, μεταφέροντας 39 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Χίο και 3 από τη Μυτιλήνη. Οι μετανάστες και πρόσφυγες ακολούθησαν τη γνωστή διαδικασία, με τα κέντρα φιλοξενίας για την ώρα να μπορούν να δεχθούν τις μεταναστευτικές ροές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να λύσει το τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, ωστόσο ο όγκος των μεταναστών που καθημερινά εισρέουν στη χώρα δυσχεραίνει το έργο της. Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή “αναγκάζει” χιλιάδες να αφήσουν τον τόπο τους, με τις ροές όπως δείχνει να μην έχουν τέλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments