Πολιτισμός

Frozen 2: “Έσπασε” το αμερικανικό και το παγκόσμιο box office

Frozen 2: “Έσπασε” το αμερικανικό και το παγκόσμιο box office
Frozen 2: Το Frozen 2 έκανε εισπράξεις 127 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής του.

Frozen 2: Η πριγκίπισσα Άννα και η βασίλισσα Έλσα έκαναν θριαμβευτική επιστροφή στις μεγάλες οθόνες. Το Frozen 2 των Walt Disney Animation Studios έκανε άνοιγμα 127 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική και 223 εκατομμυρίων δολαρίων στον υπόλοιπο κόσμο. Σύνολο δηλαδή 350 εκατομμύρια δολάρια. Η animation ταινία πήγε ακόμα καλύτερα από ότι πολλοί περίμεναν και ξόρκισε την κατάρα των sequel, τα οποία ειδικά τις τελευταίες βδομάδες στην Αμερική δεν έχουν πάει καθόλου καλά.

Στη Β. Αμερική έκανε το τρίτο καλύτερο άνοιγμα στην ιστορία των animated ταινιών, μένοντας πίσω μόνο από το “Incredibles 2” (182.7 εκατομμύρια δολάρια) και το Finding Dory (135.1 εκατομμύρια δολάρια). Το 60% των θεατών ήταν γυναίκες και το 79% ήταν οικογένειες.

Το Frozen 2 έκανε μια σειρά από ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, αφού πέρασε στην πρώτη θέση για άνοιγμα animated ταινίας σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου όπως στην Αγγλία και τη Γαλλία. Το πρώτο Frozen είχε κάνει πάταγο παγκοσμίως και έγινε άμεσα all time classic ταινία της Disney και πλέον στέκεται δίπλα σε εμβληματικές ταινίες, όπως ο “Βασιλιάς των Λιονταριών”. Το soundtrack δε της ταινίας “Let it go” έγινε viral με πάνω από 1 δισεκατομμύριο προβολές στο youtube. Από ότι φαίνεται και η δεύτερη ταινία έχει βάλει πλώρη για να σταθεί στο ίδιο επίπεδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments