Διεθνή

Τουρκία: Εκδίδει NAVTEX δεσμεύοντας μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής της Ρόδου και της Κρήτης

Τουρκία: Εκδίδει NAVTEX δεσμεύοντας μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής της Ρόδου και της Κρήτης
Τουρκία: Κάθε άλλο παρά συμπτωματική θεωρείται η άσκηση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, με τους γείτονες να δεσμεύουν μεγάλο μέρος της θαλάσσιας περιοχής της Ρόδου και της Κρήτης.

Τουρκία: Δεν έχει τέλος η προκλητική στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο που σκοπό έχει να εξωθήσει στα όρια Ελλάδα και Κύπρο. Μετά την συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, οι γείτονες συνεχίζουν την προκλητική τους πολιτική. Σε μια καθόλου «συμπτωματική χρονική περίοδο» η Τουρκία αποφασίζει να κλιμακώσει επικίνδυνα τις εντάσεις με μια προκλητική NAVTEX που δεσμεύει τεράστια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο για τις ανάγκες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Και ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να έχουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο τετ-α-τετ στο πλαίσιο της Συνόδου του NATO, σήμερα το απόγευμα, η Άγκυρα με την γνωστή «μέθοδο» των NAVTEX συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην περιοχή.

Ειδικότερα, οι υδρογραφικές υπηρεσίες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX, σε μια πολύ «συμπτωματική» χρονική συγκυρία, μετά από την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, των χαρτών με τις τουρκικές αξιώσεις στη Μεσόγειο και τη Σύνοδο του NATO, που ανεβάζει τους τόνους στην περιοχή της Μεσογείου.

Ειδικότερα, η NAVTEX προβλέπει ασκήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε τεράστια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο, που θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί.

Δείτε τον παρακάτω χάρτη και το σημείο που θα δεσμεύσει η Τουρκία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments